Sneženie v Poľsku odrezalo 20 obcí od sveta, Lotyši mrznú

NETKY.SK • 3 Február 2014, 15:37 • 2 min
Sneženie v Poľsku odrezalo 20 obcí od sveta, Lotyši mrznú

LUBLIN/RIGA - Približne 20 poľských obcí na východe krajiny zostalo po silnom snežení odrezaných od sveta, v Poľsku i baltických štátoch naďalej pevne vládne zima, uviedla dnes tlačová agentúra DPA.

slovakia

left justify in out

V okolí mesta Hrubieszów v Lubelskom vojvodstve bola pätina ciest nezjazdných. Na viacerých základných školách zrušili vyučovanie.

Od začiatku roka zamrzlo v Poľsku 46 ľudí. Stovky ľudí v Lotyšsku utrpeli zranenia spôsobené silnými mrazmi. Iba v januári museli na lotyšských klinikách ošetriť 150 osôb, ktorí mali omrzliny, alebo boli podchladení.

V susednom Estónsku uviazol v ľade 33-ročný muž, ktorý sa pri meste Haapsalu autom dostal osem kilometrov od pobrežia na zamrznuté Baltské more. Zachránili ho policajti na snehových skútroch, nemal žiadne zranenie, uviedol denník Postimees.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies