Smrtiacu zrážku vlakov v Bavorsku zavinili dve fatálne chyby výpravcu

NETKY.SK • 29 Marec 2016, 11:58 • 2 min
Smrtiacu zrážku vlakov v Bavorsku zavinili dve fatálne chyby výpravcu

BERLÍN - Dve fatálne pochybenia miestneho výpravcu zavinili, že pri čelnej zrážke vlakov v bavorskom Bad Aiblingu 9. februára zomrelo 11 ľudí a 85 ďalších utrpelo vážne zranenia.

slovakia

left justify in out

Voči výpravcovi, ktorý podľa vyšetrovateľov poslal zlý signál a otvoril jednokoľajnú trať pre protiidúce vlaky, sa začalo trestné stíhanie. Nemecké médiá o tom informoval bavorský minister vnútra Joachim Herrmann.

 

Podľa dnešného vydania denníka Bild povedal, že výpravca si uvedomil svoju chybu a pokúsil sa rušňovodičov varovať rádiom, "ale stlačil zlý gombík, možno preto, že bol nervózny". Jeho varovanie tak namiesto tých, ktorým bolo určené, počuli ďalší výpravcovia. Muž potom varovanie zopakoval, "tentoraz stlačil správny gombík, ale už bolo neskoro", citovala ho tlačová agentúra AP.

 

"Bol to mimoriadne tragický sled dvoch pochybení," povedal Herrmann. Výpravca Michael P. (39) teraz čelí obvineniu zo zabitia pre hrubú nedbanlivosť. Oba vlaky, vrátane brzdových systémov, boli v deň tragickej zrážky úplne v poriadku. Uvedená čelná zrážka sa zaradila medzi najhoršie železničné nehody v Nemecku. Zahynuli pri nej štyria rušňovodiči a siedmi cestujúci.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies