Slovenský hokejista Čiernik sa dohodol s tímom DEL2 Eispiraten Crimmitschau

NETKY.SK • 12 August 2016, 16:31 • 2 min
Slovenský hokejista Čiernik sa dohodol s tímom DEL2 Eispiraten Crimmitschau

CRIMMITSCHAU - Slovenský hokejista s nemeckým pasom Ivan Čiernik sa dohodol na pôsobení v tíme nemeckej DEL2 Eispiraten Crimmitschau.

slovakia

left justify in out

Podľa klubového webu by mal 38-ročný útočník so skúsenosťami z NHL aj DEL priniesť do tímu potrebnú kvalitu v ofenzíve. Spolu s Čiernikom sa k "Ľadovým pirátom" sťahuje aj 31-ročný Kanaďan Mark Lee. "Som rád, že po zdĺhavých rokovaniach sme sa dohodli s Ivanom na spolupráci. Vďaka jeho príchodu si môžeme nechať voľné ešte jedno miesto pre cudzinca," povedal športový riaditeľ Crimmitschau Ronny Bauer. Eispiraten skončili v uplynulej sezóne DEL2 v dlhodobej časti na 10. mieste a nepostúpili do play-off.


Nemci pripomínajú, že Čiernik je vlastníkom aj nemeckého pasu, čiže sa na neho nevzťahujú obmedzenia v súvislosti so štartom cudzincov v druhej najvyššej nemeckej súťaži. Rodák z Levíc a niekdajší skvelý zakončovateľ Čiernik má bohato popísané stránky svojho hokejového životopisu.

 

Má v ňom miesto aj krátke pôsobenie v NHL v dresoch Ottawy a Washingtonu. Hokejovo rástol v Nitre, ale dlhodobo pôsobí v Nemecku s krátkymi prestávkami v Rusku a Švédsku. V DEL hral za Wolfsburg, Kolín, Hannover a zatiaľ naposledy tri roky v Augsburgu, v KHL v Novosibirsku.


 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies