Slovensko si nemôže dovoliť dve letky

NETKY.SK • 4 Január 2014, 15:28 • 2 min
Slovensko si nemôže dovoliť dve letky

BRATISLAVA - Exminister obrany Martin Fedor vyčíta rezortu obrany nekoncepčnosť.

slovakia

left justify in out

Krajina ako je Slovensko si nemôže podľa podpredsedu SDKÚ-DS a exministra obrany Martina Fedora dovoliť fungovanie dvoch osobitných letiek, jednej pod ministerstvom vnútra, druhej pod ministerstvo obrany. Ako povedal Fedor v rozhovore pre agentúru SITA, to je nonsens, ktorý musí byť prekonaný. „Tento rezortizmus musí byť odstránený,“ vyhlásil. Očakával, že práve vláda, ktorá bude mať všetky tieto zložky pod riadením jednej politickej strany, by nemala mať problém, aby zvýšila efektívnosť fungovania takýchto podstatných zložiek.

Fedor vyčíta rezortu obrany nekoncepčnosť. Keď pristupuje k riešeniam, tak sú to podľa neho ad hoc riešenia, ktoré vznikajú pod nátlakom situácie. „Vidíme to napríklad aj v tom, že viaceré podniky a to nielen v správe ministerstva obrany, sa zrazu vláda rozhoduje prenajať, alebo hľadá strategického investora. Vláda je zúfalá, že nevie ako ďalej. Smer vidí a presvedčil sa na vlastnej skúsenosti, presvedčil sa na praktickom fungovaní podnikov, že zrazu musia ustúpiť od svojho krásneho hesla, že štát je najlepší vlastník a manažér. Zrazu to už neplatí, zrazu už rozprávame o tom, že napríklad Cargo treba dať strategickému investorovi, že vojenské podniky tiež potrebujú niekoho zvonku. Už to nie je štát, ktorý sa má postarať o ich fungovanie,“ vyhlásil Fedor s tým, že už to nie je štát, ktorý má zabezpečiť ich fungovanie na adekvátnej úrovni. Stranu Smer podľa neho postupne dobieha to, ako ideologicky pristupovala k riešeniam.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies