Slovensko sa spojí s Indonéziou za spoločný boj proti terorizmu

NETKY.SK • 24 Jún 2019, 16:11 • 2 min
Slovensko sa spojí s Indonéziou za spoločný boj proti terorizmu

BRATISLAVA - V dnešných hodinách na pôde rezortu vnútra podpísali riaditeľ indonézskeho Národného centra pre boj proti terorizmu Suhardi Alius a štátny tajomník Ministerstva vnútra SR (MV SR) Michal Bagačka dokument, ktorý zaväzuje obe krajiny na spoločný boj proti terorizmu.

slovakia

left justify in out

V Memorande o porozumení medzi MV SR a Národným centrom pre boj proti terorizmu Indonézskej republiky sa obe strany dohodli na spolupráci Slovenska a Indonézie pri predchádzaní, potláčaní a boji proti terorizmu. Rozsah spolupráce zahŕňa výmenu spravodajských informácií a informácií medzi zúčastnenými stranami, týkajúcich sa prípadov zahraničných teroristických bojovníkov, vrátane štátnych príslušníkov zúčastnených strán.

 

img

 

Tiež obsahuje podporu spolupráce medzi orgánmi činnými v trestnom konaní zúčastnených strán pri predchádzaní, potláčaní a boji proti teroristickým skupinám. Dohoda zahrňuje aj posilnenie budovania kapacít a schopností prostredníctvom workshopov, vzdelávacích programov či výmenných návštev vysokých úradníkov a odborníkov.

 

"V súčasnosti, viac ako kedykoľvek v minulosti, je naša spoločnosť konfrontovaná s hrozbou, ktorá cieli na samé základy štátov, bezpečnosť jeho inštitúcií a čo je najdôležitejšie, životy a zdravie ľudí," povedal Bagačka.

 

img

 

Navyše ešte doplnil, že v súčasnosti už poznáme prostriedky, pomocou ktorých môžeme proti terorizmu úspešne bojovať. Patrí sem spolupráca jednotlivých krajín, výmena poznatkov či zdieľanie spravodajských informácií medzi krajinami. "Teším sa na dlhú a úspešnú spoluprácu pri ochrane našich občanov a v boji proti nezmyselnému násiliu,“ dodal Bagačka.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies