Slovensko pošle do Bulharska humanitárnu pomoc

NETKY.SK • 19 Október 2013, 07:17 • 2 min
Slovensko pošle do Bulharska humanitárnu pomoc

BRATISLAVA - Slovensko pošle do Bulharska humanitárnu pomoc. Balkánska krajina totiž požiadala o materiálnu humanitárnu pomoc EÚ kvôli nárastu nelegálnych prisťahovalcov, hlavne zo Sýrie. TASR o tom informoval Petar Lazarov z tlačového odboru Kancelárie ministra vnútra.

slovakia

left justify in out

Ministerstvo vnútra Slovenskej republiky prostredníctvom ERC/MIC Brusel dostalo v stredu (16. 10.) vo večerných hodinách žiadosť o materiálnu humanitárnu pomoc pre Ministerstvo vnútra Bulharskej republiky. "Na základe súhlasného stanoviska Ministerstva vnútra Slovenskej republiky a Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí Slovenskej republiky zo 17. októbra 2013 k poskytnutiu pomoci pre sýrskych utečencov v Bulharsku sekcia krízového riadenia poskytne zo svojich humanitárnych zásob pomoc pozostávajúcu z poľných postelí s matracmi, prikrývok, jedálenských plastových nádob, plastových lyžíc a jedálenských termosiek," uviedol Lazarov.

Humanitárny materiál bude v sobotu (19. 10.) naložený na nákladné vozidlo s návesom v Logistickej základni pre krízové situácie Vajnory. Odovzdanie pomoci sa uskutoční v pondelok (21. 10.) v Sofii.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies