Slovenskí hokejisti si po prílete do Soči pospali len krátko

NETKY.SK • 6 Február 2014, 14:46 • 2 min
Slovenskí hokejisti si po prílete do Soči pospali len krátko

SOČI - Ivana Baranku potešilo, že si po prílete do Soči nenašiel na izbe dvojitý záchod či radiátor na strope.

slovakia

left justify in out

Slovenská hokejová reprezentácia sa pred XXII. zimnými olympijskými hrami v Soči nemôže sťažovať na logistiku, pretože zo všetkých účastníkov má k svojmu športovisku najbližšie. Apartmánový dom celej slovenskej výpravy v pobrežnej olympijskej dedine, o ktorý sa delí so športovcami z Kazachstanu, totiž delí od Ľadového paláca Boľšoj len jedna päťprúdová cesta s obmedzenou premávkou. Peší presun do šatne im trvá maximálne päť minút. "Pre mňa to nie je nič nezvyčajné, pretože v KHL väčšinou bývame hneď vedľa zimákov, blízko to máme vždy buď peši alebo autobusom," povedal vo štvrtok Ivan Baranka, ktorý do Soči pricestoval s ďalšími hokejistami vo štvrtok ráno. Výhodu situovania Slovákov v pobrežnej olympijskej dedine podčiarkujú aj výhľady z okien na Čierne more či haly pre jednotlivé športy. "Ubytovanie máme pekné, je to novovybudované. Vonku ešte organizátori doťahujú niektoré záležitosti, ale viac-menej je tu všetko hotové," povedal 28-ročný obranca.

Pred popoludňajším štvrtkovým tréningom stihli slovenskí hokejisti krátky spánok, poludňajší míting a obed v obrovskej jedálni pre všetkých športovcov. "Čo sa týka jedálne, je to podobné ako vo Vancouveri. Veľký priestor a veľa jedla. Výber je bezproblémový, a keď na nič z ponuky nebudem mať chuť, tak to vyrieši fast food po ľavej strane," poznamenala defenzívna opora Avangardu Omsk. 

Ivana Baranku po náročnom presune zo Slovenska potešilo, že ubytovanie tímu SR je v poriadku. "Pozeral som si na internete nejaké fotky, ale nič z toho som na izbe nenašiel - ani dvojitý záchod, ani radiátor na strope. Izby sú pekné a veľké, zatiaľ mi prekáža len to, že na izbe ešte nemám signál na bezdrôtový internet. Pri príchode som mal na podlahe stavebný prach, ale to je len detail. Okrem toho všetko super,“ poznamenal nekompromisný obranca, ktorý môže zážitky v Soči porovnávať s predchádzajúcou olympijskou skúsenosťou z kanadského Vancouveru. "V Kanade to bolo úplne iné. Okrem jedálne som videl zatiaľ len obchod s olympijskými predmetmi, ale skoro nič tam nemali. V Kanade to pred štyrmi rokmi bolo o niečom inom,“ myslí si Ivan Baranka. Priamymi susedmi Slovákov sú v olympijskej dedine športovci z Kanady. "Ak by sme sa s nimi stretli na turnaji, mohli by sme sa trochu hecovať z balkónov. Najlepšie by bolo nastúpiť proti nim až vo finále, ale tam je ďaleká cesta," poznamenal skúsený obranca. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies