Slovenské rekordy: Zdravotníci, siláci a pestovatelia

NETKY.SK • 16 Október 2015, 13:36 • 2 min
Slovenské rekordy: Zdravotníci, siláci a pestovatelia

BRATISLAVA - Dnes 16. 10. 2015 sa návštevníci Dňa záchrany života 2015 sa stretnú s poskytovateľmi neodkladnej zdravotnej starostlivosti, záchranármi, inštruktormi prvej pomoci o skúsenostiach a zručnostiach pri poskytovaní prvej pomoci, budú sa môcť niektoré zručnosti na figurínach aj naučiť, alebo vyskúšať.

slovakia

left justify in out

Na Dni záchrany života 2015 sa pokúsia vytvoriť slovenský rekord v počte vykonávaných simulovaných resuscitácií.

 

Hviezdoslavovo námestie, 13:00 - 14:00 hod, Bratislava
 
LEVICE STRONGEST MAN & WOMAN
 
V nedeľu 18. 10. 2015 od 14:00 hod. sa pred obchodným domom Kaufland v Leviciach po prvý krát na Slovensku uskutoční súťaž v netradičných silových disciplínach zmiešaných párov (muž/žena) - LEVICE STRONGEST MAN & WOMAN.
 
Súťažiť sa bude v netradičných silových disciplínach ako ťahanie tahača vážiaceho 7,5t, spoločné prevracanie 400kg vážiacej pneumatiky, spoločné nosenie kufrov o hmotnosti 115kg muži, 50kg ženy, long lift muži 120kg, ženy 50kg a atlas stone - dvíhanie betónovej gule, muži 135kg, ženy 35kg. Pri spoločnom nosení kufrov sa metre zrátajú spoločne pre muža i ženu. A tak si diváci si nepochybne prídu na svoje, pretože na pretekoch sa zúčastnia majstri tohto remesla:
 
Ing. Igor Petrík - najsilnejší Slovák 2014, 2015
Branislav Golier - 6x najsilnejší Slovák, držiteľ slovenského rekordu v otáčaní betónovej guľe 100kg okolo hlavy
František Piroš - 2. miesto najsilnejší Slovák 2015
Maroš Kubovič
Martin Dulai
Mirka Nagajdová
Majka Kubičková
Martina Ševčíková
 
Počas súťaže sa pokúsi strongman František Piros z Galanty zlomiť vlastný slovenský rekord v zdvihnutí bremena v stoji nad hlavu. Súčasná hodnota rekordu je 166 kilogramov. Pokus bude pod dozorom komisára a v prípade platnosti pokusu získa Piros certifikát z Knihy slovenských rekordov za druhý úspešný pokus.
 
NAJ plodíny
 
ŠARIŠKÉ SOKOLOVCE - Šarišské Sokolovce v okrese Sabinov sa pokúsia v nedeľu 18. 10. 2015 medzi 14:00 - 15:00 hod o prekonanie rekordu v najdlhšom domácom závine. Podstatou rekordu je poukladanie závinov za sebou tak aby vytvorili, čo najdlhší celistvý závin. Doteraz existuje už takýto rekord, ten vytvorili minulý rok v Bardejove a nazvali ho dožinkový koláč. Meral presne 52,40 metra. A toto je méta pre obyvatelov obce, aby na 5. ročníku Sokolovskej jesene, čo je poďakovanie úrode, zlomili bardejovský rekord. Okrem toho na tamojšej výstave budeme hľadať rekordmanov spmomedzi NAJ plodín, ktoré tu dopestovali.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies