Slovenské elektrárne dostali 115-tisícovú pokutu za Mochovce

NETKY.SK • 27 Apríl 2011, 11:56 • 2 min
Slovenské elektrárne dostali 115-tisícovú pokutu za Mochovce

Slovenské elektrárne dostali 115-tisícovú pokutu za Mochovce

slovakia

left justify in out

img

Slovenské elektrárne (SE) majú zaplatiť desaťtisíce eur za nedostatky v jadrovej elektrárni Mochovce. V dnešnom vydaní o tom informuje denník Pravda.
      Pätnásťtisícovú pokutu udelil elektrárňam Úrad jadrového dozoru (ÚJD) SR za nedostatky pri školení hasičov a sankciu vo výške 100.000 eur za nesprávny postup pri oprave čerpadla.
      Spoločnosť sa voči pokutám bráni. "Zistené administratívne nedostatky nikdy neohrozovali bezpečnosť jadrových prevádzok SE," uviedla pre denník hovorkyňa SE Jana Burdová. Zároveň dodala, že väčšina nedostatkov už bola odstránená.
      Prevádzkovateľ elektrárne proti pokute neúspešne protestoval. "Proti prvostupňovému rozhodnutiu podali SE rozklad. Ako šéfka ÚJD som však rozhodnutie potvrdila a prevádzkovateľ bude musieť pokutu zaplatiť," vysvetlila riaditeľka ÚJD Marta Žiaková.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies