Žena chcela otvoriť dvere lietadla vo vzduchu: Prišli kvôli nej aj stíhačky

NETKY.SK • 23 Júl 2019, 21:22 • 2 min
Žena chcela otvoriť dvere lietadla vo vzduchu: Prišli kvôli nej aj stíhačky

Poriadne mastná pokuta aj doživotný zákaz lietania s aerolinkou Jet2. Takýto trest si vyslúžila Britka Chloe Hainesová za svoje nevyberané správanie na ceste z londýnskeho Stanstead do Turecka.

slovakia

left justify in out

Vo vzduchu sa pokúsila otvoriť aj dvere lietadla, ktoré následne späť na zem odprevadili bojové stíhačky, napísal server NBC News.

 

Spoločnosť Jet2 vo vyhlásení uviedla, že 25-ročná Hainesová sa počas letu správala agresívne, rušivo a vzhľadom k ostatným cestujúcim nebezpečne.

 

Šéf aeroliniek Steve Heap dodal, že išlo o jeden z najzávažnejších incidentov, aký počas svojej praxe zažil. Podľa zverejnených informácií však nie je jasné, čo presne Hainesovú vyprovokovalo a aká bola motivácia jej správania.

 

Počas letu sa však pokúsila otvoriť dvere, v čom jej mimo posádky zabránili aj ostatní pasažieri. Lietadlo späť na Stanstead eskortovalo niekoľko bojových stíhačiek Kráľovského letectva, ktoré boli počuť vraj na kilometre ďaleko - polícia v grófstve Essex dostala 200 telefonátov od ľudí, ktorí hlasný zvuk považovali za výbuch.

 

 

Ženu si po pristátí prevzala polícia. "Je podozrivá z útoku, ohrozovania lietadla a poškodzovania cudzej veci," potvrdil serveru NBC News hovorca essexskej polície.

 

Má doživotný zákaz lietania


Mimo to aerolinky Jet2 potrestali ženu doživotným zákazom lietania a pokutou vo výške 85-tisíc britských libier. Táto suma má pokryť škodu vzniknutú návratom lietadla na Stanstead. Ide predovšetkým o preplytvané palivo, letiskové poplatky a tiež rezervovanie nových odletových slotov alebo poskytnutie ubytovania a občerstvenia pre zvyšok cestujúcich.

 

"Náklady budeme neúnavne vymáhať. Dúfame, že celá situácia bude varovaním pre tých, ktorí by sa chceli niečoho podobného dopustiť," dodal Heap.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
barbora lučivjanská
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies