Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži

NETKY.SK • 14 Marec 2012, 12:32 • 2 min
Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži

Slovenská kuchárska kniha bodovala v Paríži - Gurmán Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta patrí podľa Gourmand International slovenská publikácia Menu z edície Kuchárska elita. Jej vydavatelia si dnes prevzali certifikát Best in the World v regióne výcho

slovakia

left justify in out

img

Medzi najlepšie kuchárske knihy sveta patrí podľa Gourmand International slovenská publikácia Menu z edície Kuchárska elita. Jej vydavatelia si dnes prevzali certifikát Best in the World v regióne východnej Európy na Gourmand World Cookbook Awards v Paríži, v predvečer svetového veľtrhu kuchárskych kníh Paris Cookbook Fair. TASR informovala Zlatica Kramárová zo spoločnosti Direct press.
      Do súťaže boli prihlásené tisícky kníh zo 162 krajín sveta, z nich vybrali 283 finalistov zo 72 krajín. "V každej kategórii boli štyria finalisti, z ktorých mali vraj organizátori problém vybrať. Slovenská kniha sa umiestnila na 3. mieste," doplnila. Prezident súťaže Edouard Cointreau na margo finalistov poznamenal: "Je to, ako keď máte štyri deti a musíte si vybrať, ktoré máte najradšej."
      Z regiónu východnej Európy súťažilo niekoľko desiatok kníh, silné zastúpenie mali Poliaci, Maďari, Rusi, kvalitné knihy predstavili aj Estónci. Podľa Jána Kramára, konateľa vydavateľstva Direct press, v ktorom ocenená kniha vyšla, cena patrí predovšetkým tým, ktorí sa na vzniku publikácie podieľali. "Slovenskej kuchárskej špičke od A po Z, čo v našom prípade znamená od Artza až po Žídeka. Ich diela ešte zhodnotili excelentné fotografie Luca Biscontiho a kvalitná tlač," dodal.
      Kniha Kuchárska elita - Menu prináša 57 moderných receptov ako inšpiráciu pre profesionálov, nadšených gurmánov a zberateľov kuchárskych kníh. Tí v nej nájdu studené či teplé predjedlá, polievky, hlavné jedlá mäsité či bezmäsité, dezerty. Kniha je druhou v poradí z edície Kuchárska elita, prvou sú Dezerty v podaní 32 šéfkuchárov Slovenska. Tretia kniha edície reflektujúca na nový gastronomický trend je v štúdiu príprav a na trhu sa má objaviť v lete.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies