Slovan vyhral na domácom ľade s Čerepovcom 3:2

NETKY.SK • 3 December 2013, 06:38 • 2 min
Slovan vyhral na domácom ľade s Čerepovcom 3:2

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava odštartovali štvrtú domácu sériu zápasov v Slovnaft aréne pondelňajším víťazstvom nad Severstaľom Čerepovec 3:2.

slovakia

left justify in out

Zverenci trénera Rostislava Čadu išli do vedenia v 13. minúte, keď svoj premiérový gól v prebiehajúcej sezóne strelil Libor Hudáček. Bol to zároveň prvý presný zásah Slovana do siete Severstaľu v KHL. Hostia vyrovnali po polovici zápasu zásluhou Vidella. V 51. minúte ich poslal do vedenia Bumagin, no Slovan dokázal odpovedať už o dve minúty, keď sa tvrdou strelou presadil Sersen. Dve minúty pred koncom vyšiel domácim protiútok a Bartovič rozhodol o ich triumfe 3:2.

"Belasí" sa najbližšie predstavia v stredu o 4. decembra o 19.00 h proti SKA Petrohrad. Následne ich čakajú ďalšie dve stretnutia v domácom prostredí, v nedeľu 8. decembra o 17.00 h s Lokomotivom Jaroslavľ a v pondelok o 19.00 h s Atlantom Mytišči.

Slovan Bratislava - Severstaľ Čerepovec 3:2 (1:0, 0:1, 2:1)
Góly: 13. Hudáček (Šťastný), 53. Sersen (Hudáček, Radivojevič), 59. Bartovič (Miklík) - 29. Videll (Berdnikov, Nikoncev), 51. Bumagin (Kovyršin, Kazakovcev). Rozhodcovia: Kiseľov, Cyplakov - Gordenko, Tomilov, vylúčení: 7:5, presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0, 9886 divákov.
Slovan Bratislava: Janus – Sigalet, Sersen, Kutlák, Škoula, Štajnoch, Mojžíš, Mihálik - Miklík, Bližňák, Vondrka - Netík, Ölvecký, Bartovič - Radivojevič, Šťastný, Hudáček - Daňo, Matoušek, Bakoš
Severstaľ Čerepovec: Štěpánek - Guskov, Andersen, Čáslava, Kiselevič, Jevsejenkov, Stasenko, Svijazov, Glazunov - Nikoncev, Bušujev, Videll - Žerdev, Berdnikov, Stoľarov - Kazakovcev, Kovyršin, Zemčenko - Bumagin, Antipov, Gogolev

Prvú tretinu poznačilo množstvo vylúčených na oboch stranách a tak sa takmer jej polovica odohrala v nerovnovážnom stave. Slovan mal v úvode niekoľko menších šancí, no proti brankárovi hostí Štěpánkovi sa nepresadil. Na druhej strane Bušujev tečoval Videllovu strelu, ale domáci gólman Janus si poradil. V 13. minúte zdvihol domácich fanúšikov zo sedadiel úvodný gól duelu, o ktorý sa postaral Hudáček. Dvadsaťtriročný krídelník sa presadil, keď do siete dorazil vlastnú strelu. Bol to jeho vôbec prvý presný zásah v prebiehajúcej sezóne a zároveň prvý gól Slovana do bránky Severstaľu v KHL. V závere tretiny mohol vyrovnať Berdnikov, ktorý vypálil spomedzi kruhov, no Janus parádnym zákrokom udržal tesné vedenie Slovana.

Na začiatku druhej časti si mužstvá vyskúšali hru štyroch proti štyrom, ale ani jedno sa výraznejšie nepresadilo. Hneď potom poslal Guskov nešetrne na ľad Šťastného a Slovan mal k dispozícii štvorminútovú presilovku. Domáci v jej úvode zavreli súpera v obrannom pásme a niekoľkými strelami preverili Štěpánka, no v ďalšom priebehu už nepredviedli nič nebezpečné. V 29. minúte z ničoho nič udrel aj Čerepovec, keď sa zblízka presadil Videll, ktorému asistoval Berdnikov - 1:1. Hostia tak využili vôbec prvú chybu obrany "belasých" v zápase. V ďalších minútach mali viac z hry domáci hráči, ktorí si vypracovali niekoľko sľubných príležitostí, no Vondrka, Daňo ani Radivojevič neuspeli.

Slovan v tretej tretine prežil dve oslabenia po sebe, počas ktorých mal Severstaľ niekoľko výborných šancí zlomiť duel na svoju stranu, vynikol však Janus. V 46. minúte prekľučkoval pomedzi troch hráčov Kazakovcev a zblízka vystrelil, ale domáci gólman si opäť poradil. V 51. však už nestačil na nájazd Bumagina, ktorý na dvakrát poslal puk do jeho siete - 1:2. Slovan dokázal odpovedať už o dve minúty, keď sa tvrdou strelou od modrej presadil Sersen a začínalo sa odznova. Dve minúty pred koncom vyšiel "belasým" protiútok a kapitán Bartovič rozhodol o ich triumfe 3:2.

hlasy po zápase:
Rostislav Čada, tréner Slovana: "Po prehrách na tripe sme dnes doma chceli vyhrať a na chalanoch to bolo vidieť aj pred zápasom v šatni. V prvej tretine sme začali veľmi dobre a strelili sme gól. Bola to predovšetkým bojovnosť a sila vôle, vďaka ktorým sme podľa mňa zaslúžene vyhrali. Rozhodli o tom aj ubránené oslabenia a výborný výkon brankára Jaroslava Janusa."

Libor Hudáček, útočník a strelec prvého gólu Slovana: "Konečne to vyšlo. Bol to jeden z tých vydarených zápasov a som veľmi rád, že sme vyhrali. K hetriku Gordieho Howea mi chýbala ešte bitka, ale tú som si už nemohol dovoliť, lebo po dvoch vylúčeniach mi tréner dohovoril."

Michal Sersen, obranca a strelec vyrovnávajúceho gólu Slovana: "Tri zápasy sme im nedali ani gól a dnes hneď tri a vyhrali sme. Verili sme, že vyhráme, pretože bez toho by sme nemohli byť úspešní. Dokázali sme streliť dva góly a otočiť zápas. Verím, že nás to nakoplo a tak aj začneme v ďalšom."

Jaroslav Janus, brankár Slovana: "Hrali sme naozaj dobre a držali sme stredné pásmo. Síce prišli nejaké chybičky, po ktorých sme inkasovali, ale myslím si, že s našou dnešnou hrou môžeme byť spokojní."

Igor Petrov, tréner Severstaľu: "Veľmi sme sa snažili a chceli sme vyhrať, bohužiaľ sa nám to nepodarilo. Súperovi hráči dali dva góly po pekných strelách."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies