Slovan v stredu proti Minsku o posilnenie nádeje

NETKY.SK • 25 Február 2014, 11:54 • 2 min
Slovan v stredu proti Minsku o posilnenie nádeje

BRATISLAVA - Hokejisti Slovana Bratislava sa v stredu o 19.00 h po 39 dňoch predstavia v Kontinentálnej hokejovej lige (KHL) na svojom ľade.

slovakia

left justify in out

Nádej na prienik do play-off Západnej konferencie sa pokúsia posilniť proti Dinamu Minsk, ktoré trénersky vedie niekdajší hráč i kouč "belasých" Ľubomír Pokovič.

Zverenci Rostislava Čadu sa pokúsia odplatiť bieloruskému tímu septembrovú prehru 0:2. Pred svojimi záverečnými štyrmi zápasmi základnej časti KHL 2013/2014 - bez výnimky naplánovanými do Slovnaft arény Zimného štadióna Ondreja Nepelu - majú na 11. priečke tabuľky 65 bodov. Za posledným ôsmym postupovým miestom, na ktorom figuruje Lokomotiv Jaroslavľ, zaostávajú o 7 bodov. V hre ich je ešte tucet a Bratislavčania budú bedlivo sledovať aj výsledky deviateho Atlanta Mytišči (69 b.) a desiateho Severstaľa Čerepovec (68). 

Minsk aj s Tomášom Surovým a Richardom Lintnerom v kádri drží koncové svetlo v poradí na západe, z 50 duelov uspel iba v 13 a má priemer 1,86 nastrieľaného gólu. Proti Slovanu to však vie: zvíťazil vo všetkých troch doterajších konfrontáciách v nadnárodnej súťaži. "Aj keď je náš postup v rovine teórie a potrebujeme pomoc iných tímov, môže to byť ešte zaujímavé," povedal pre denník Šport Miroslav Šatan, ktorý v 12 januárových stretnutiach mal bilanciu 6+3. 

 

Slovan ešte bude hrať aj proti Donbassu Doneck (28. februára), Spartaku Moskva (2. marca) a Medveščaku Záhreb (4. marca). Počas ZOH v Soči absolvoval dva prípravné duely s českou Kometou Brno. Pred vlastným publikom prehral 2:3 po samostatných nájazdoch, minulý štvrtok u súpera zvíťazil zhodou okolností tiež 3:2 po lotérii, v ktorej skórovali hneď traja jeho hráči - spomenutý Šatan, ďalej Michal Vondrka a Mário Bližňák. "Potešili sme tým najmä trénera Rostislava Čadu, ktorý sa práve v Brne narodil a žije tam," podotkol Šatan. 

"Nervozitu necítiť, no odhodlanie v klube určite áno. Je obrovské a vidieť ho aj na hráčoch," povedal pre hokejportal.net generálny manažér Maroš Krajči a dodal: "Chýba bod stratený proti Novosibirsku a potom nás veľmi mrzia dve domáce prehry po sebe s Vladivostokom a Novokuzneckom. V KHL je však každý súper zdolateľný. Musíme sa dobre pripraviť a naštartovať, hoci to nebude jednoduché. Ani neviem, či sme niekedy vyhrali štyri domáce zápasy po sebe. Neznamená to však, že túto tradíciu nemôžeme zmeniť."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies