Slovan sa v Ríme pokúsi o zázrak, Weiss: "Nejdeme tam na výlet"

NETKY.SK • 25 August 2011, 13:26 • 2 min
Slovan sa v Ríme pokúsi o zázrak, Weiss: "Nejdeme tam na výlet"

Slovan sa v Ríme pokúsi o zázrak, Weiss: "Nejdeme tam na výlet"

slovakia

left justify in out

img

S cieľom pobiť sa o postup do skupinovej fázy Európskej ligy UEFA 2011/2012 odletela v stredu dopoludnia výprava futbalistov Slovana Bratislava do Talianska, kde ich na ďalší deň o 20.45 h na Olympijskom štadióne v Ríme čaká odvetný zápas play off s tamojším AS. Napriek senzačnému triumfu zverencov trénera Vladimíra Weissa 1:0 v prvom zápase na Pasienkoch je favoritom na postup stále ich súper.
Na radosť tábora "belasých" už v odvete môžu nastúpiť stredopoliari Karim Guédé a Erik Grendel, zranenie však stále nepustí na trávnik Milana Ivanu a útočník Juraj Halenár si odpykáva posledný diel svojho trestu za vylúčenie v prvom zápase 2. predkola Ligy majstrov proti Tobolu Kostanaj. Slovanu na odvetný duel s Rimanmi nevyšla generálka, keď doma vo víkendovom 6. kole Corgoň ligy uhral so Zlatými Moravcami iba bezgólovú remízu, napriek tomu si však udržal pozíciu tabuľkového lídra. V klube dúfajú, že išlo len o chvíľkové zakolísanie, keďže podľa predošlých výsledkov je zrejmé, že nový kouč Slovana nainfikoval svoje mužstvo víťaznou mentalitou. Pod vedením reprezentačného trénera zdolal v lige Trnavu i Banskú Bystricu (2:1) a pred slovenským majstrom sa minulý týždeň musel skloniť aj slávny AS Rím. Nástupca Karla Jarolíma na lavičke Slovana si však uvedomuje, že odveta bude pre jeho zverencov bojom v jame levovej: "Do Ríma nepôjdeme na žiadny výlet, ale bojovať ako gladiátori. Uvidíme ako to dopadne, súperova kvalita je vysoká, budeme pod veľkým tlakom. Už teraz si však môžem zapísať do denníka, že sme porazili AS Rím. Sme na polceste k dosiahnutiu vysnívanej méty, ktorou by bol postup do skupinovej fázy."
Pre AS Rím nie je konfrontácia so Slovanom prvým kontaktom so Slovenskom. Francesco Totti a spol. už boli pod Tatrami pred dvoma rokmi, keď v Košiciach remizovali 3:3, v následnej odvete na Olympijskom štadióne však súpera "vyprášili" 7:1. Tento výsledok by mal byť pre Slovan mementom: "Verím tomu, že tam podáme dobrý výkon a pokúsime sa o malý zázrak. V odvete budeme silnejší, pomôžu nám aj chalani, ktorí na Pasienkoch nemohli hrať," povedal stredopoliar Igor Žofčák, ktorý bol v prvom zápase režisérom gólovej akcie. V 80. minúte naservíroval loptu z rohu na hlavu Martina Dobrotku a Slovan si vytvoril nádejnú východiskovú pozíciu na postup. Český legionár Jiří Kladrubský si myslí, že doma už AS Rím nič nepodcení a vybehne na ihrisko v najsilnejšom zložení: "Bude to iný zápas. Rimania hrajú doma, poženie ich obrovský 80-tisícový kotol. Ja však verím v našu silu a kolektívny výkon. Pokúsime sa neurobiť hanbu a urobíme všetko pre postup," povedal pre TASR.
Odvetný duel play off má výkop o 20.45 h, hlavným rozhodcom je Turek Halis Özkahya. Na tribúnach Olympijského štadióna, ktorý má kapacitu 82.307 miest, budú mať hosťujúci fanúšikovia solídne zastúpenie. Do talianskej metropoly vypravili osem autobusov a dve lietadlá.

2. zápas play off EL 2011/2012, štvrtok 25. augusta o 20.45 h
AS Rím - ŠK Slovan Bratislava /rozhodca: Halis Özkahya (Tur.)/
/prvý zápas: 0:1/
predpokladaná zostava Slovana: Putnocký - Čikoš, Dobrotka, Had, Pauschek - Kladrubský, Guédé - Bagayoko, Grendel, Žofčák - Šebo.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies