Slováci volajú oveľa viac ako pred rokmi, platia však rovnako

NETKY.SK • 20 November 2014, 13:44 • 2 min
Slováci volajú oveľa viac ako pred rokmi, platia však rovnako

BRATISLAVA - Účty za telefón si platí väčšinou každý sám. Deje sa tak až v 79 % prípadov. Až 11 % respondentov uviedlo, že s platením účtov im pomôže niekto iný, pričom v 6 % prípadov im uhradí celú výšku účtu. Samoplatcovia spomedzi malých podnikateľov predstavujú 3 % a príspevok od zamestnávateľa na účty za mobilné služby uviedlo 1 % respondentov. Vyplýva to zo štúdie z U&A Study, ktorú pre O2 spracovala spoločnosť Ipsos.

slovakia

left justify in out

Prieskum ďalej ukázal, že skôr ako do iných sietí volajú do vlastnej, pričom priemerne prevolajú 100 minút, pošlú 33 textových správ a 2 obrazové. Za to všetko sú v priemere ochotní zaplatiť 21 eur, čo je porovnateľné ako pred rokmi, len pri neporovnateľne vyššom využívaní mobilných služieb spolu s dátovými balíčkami.
     

Každým rokom zákazníci čoraz viac pretelefonujú. Kým v roku 2009 podľa prieskumu prevolali zákazníci 75 minút, v roku 2011 to už bolo 80 minút (medián). Aktuálne volajú mesačne až 100 minút. Všeobecne platí, že z paušálu volajú zákazníci viac ako z predplatených kariet. Kým z predplatených kariet priemerne prevolajú 70 minút mesačne, z paušálu to je až 120 minút.
     

Zákazníci, ktorí využívajú posielanie textových a obrazových správ, pošlú v priemere 33 SMS správ mesačne. Platí pritom, že z paušálov posielajú viac SMS (36) ako v prípade predplatených kariet (24). Pri odosielaní obrazových správ ide len o 1,9 MMS mesačne, ktoré tiež častejšie posielajú ľudia s paušálom (2,3).



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies