Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 9. mieste

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 11:02 • 2 min
Slováci sú v rebríčku sily IIHF na 9. mieste

PRAHA / OSTRAVA - Slovenskej hokejovej reprezentácii patrí po siedmom hracom dni na majstrovstvách sveta v Česku 9. priečka v rebríčku sily IIHF, ktorý zostavujú tvorcovia internetovej stránky Medzinárodnej hokejovej federácie.

slovakia

left justify in out

Pred šampionátom boli Slováci na 7. pozícii, po druhom hracom dni na šiestej. Neskôr klesli na siedmu a teraz až na deviatu priečku. Lídrami rebríčka sú Kanaďania, druhí sú po štvrtkovom prekvapujúcom triumfe nad Američanmi Bielorusi, tretí Fíni. Štvrté miesto patrí Švédom a piate Rusom.


Rebríček sily je iba pomocným faktorom v súvislosti s ambíciami jednotlivých krajín na majstrovstvách sveta. Jeho autori zvyknú aj vtipne glosovať aktuálne postavenie jednotlivých tímov. K Nórom, ktorí v stredu večer nečakane zdolali Slovákov, pridali poznámku: "Dun dun dun. Slováci klapli zubami naprázdno. Dun dun dun."


K druhým Bielorusom po triumfe nad USA zostavovatelia rebríčka poznamenali: "Teraz rezignuje Obama?" Štrnáste Rakúsko sa dočkalo poznámky: "Padáme nadol rýchlejšie ako Hermann Maier."

Rebríček sily podľa iihf.com po siedmom hracom dni MS: 1. Kanada, 2. Bielorusko, 3. Fínsko, 4. Švédsko, 5. Rusko, 6. Česko, 7. Švajčiarsko, 8. USA, 9. Slovensko, 10. Nórsko, 11. Nemecko, 12. Lotyšsko, 13. Francúzsko, 14. Rakúsko, 15. Dánsko, 16. Slovinsko.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies