Slováci si doprajú oddych viac ako dvakrát ročne, stúpa záujem o kratšie pobyty

NETKY.SK • 8 Máj 2015, 12:14 • 2 min
Slováci si doprajú oddych viac ako dvakrát ročne, stúpa záujem o kratšie pobyty

BRATISLAVA - Slováci si užívajú oddych viac ako dvakrát do roka. Okrem jednej dlhšej dovolenky si totiž doprajú počas roka aj dva alebo tri kratšie víkendové pobyty. Vyplýva to z prieskumu portálu ZlavaDna.sk, ktorý sa robil na vzorke vyše 1500 respondentov.

slovakia

left justify in out

Takéto pobyty ľudia v značnej miere nakupujú spontánne a využívajú ich na zimné lyžovačky či letnú turistiku. Záujem o ne pritom podľa riaditeľky portálu Svetlany Tarageľovej stále narastá. "Oproti minulému roku ide až o 40-% nárast záujmu o pobyty na jednu až dve noci," vyčíslila.

 

Nákupné správanie ľudí sa pritom za posledné roky zmenilo. Pri letných dovolenkách sú Slováci racionálnejší. "V mesiacoch máj až jún rastie návštevnosť zľavových portálov o 20 - 30 %, pričom záujemcovia o cestovanie hľadajú najvýhodnejšiu ponuku," doplnila Tarageľová.

 

Najviac sa cestuje po Slovensku a okolitých štátoch. Približne 70 % ľudí trávi voľné dni na Slovensku a 30 % v zahraničí. "Našincov lákajú prevažne slovenské akvaparky a lokality ako Tatry či Liptov. Zo zahraničia zase pobyty v Krakove, Prahe, či Budapešti," opísala.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies