Slováci na ME 20 vyhrali nad Čechmi a budú hrať o 9-12. miesto

NETKY.SK • 5 August 2010, 07:39 • 2 min
Slováci na ME 20 vyhrali nad Čechmi a budú hrať o 9-12. miesto

Slováci na ME 20 vyhrali nad Čechmi a budú hrať o 9-12. miesto

slovakia

left justify in out

Slovenskí hádzanári budú na domácich majstrovstvách Európy do 20 rokov v Bratislave hrať o 9. až 13. miesto. V záverečnom stretnutí nadstavbovej časti v skupine I1 zverenci trénera Dušana Timka zvíťazili nad českými rovesníkmi 27:25.   Najbližšie si Slováci zmerajú sily v piatok o 20.00 s Ruskom.

I1-skupina:   Česko - Slovensko 25:27 (13:14)
zostava a góly SR: Žernovič, Töviš - Masica a Vallo po 6, Krok 4 Holdoš, Hriňák a Babjak po 3, Hároník a Ľoch po 1, Laczkó - najviac gólov ČR: Linhart 6, Hrstka a Monczka po 5, , rozhodovali: Stenrand a Birch (obaja Dán.), vylúčení: 3:3 na 2 min, 7m hody: 2/2 - 4/2, 550 divákov.

Česko v prvom polčase derby zápasu dokázalo zaznamenať dobrý vstup, viedlo 7:5, Slováci sa však postupne zahriali. Vyrovnali na 10:10 a potom dokázali vyhrať polčas 14:13. Súperi sa poznali, len ťažko sa dokázali presadiť prekvapujúcou kombináciou. V druhom polčase boli takmer celý čas o krok vpred zverenci Dušana Timka, stratili síce počas oslabenia o dvoch hráčov vedenie, no potom opäť súperovi odskočili. Hra bola síce plná nepresností a chýb, no domáci tím držal perfektnými zákrokmi brankár Žernovič, ktorý proti Srbom chýbal pre chorobu. Dobre zvládnutým záverom Slovensko ukoristili druhú výhru na turnaji a bude hrať v skupine o 9.-12. miesto s Ruskom.

Dušan Timko, tréner SR 20: "Vallo a Žernovič sa vrátili do zostavy a podali opäť výborný výkon. Dobre sme sa so súperom poznali, som veľmi rád, že sme to napokon dotiahli do víťazného konca."
Michal Holôdoš, reprezentant SR 20: "Na našej strane dnes bolo aj športové šťastie. Podržal nás opäť brankár Žernovič, ktorý sa blysol výbornými zákrokmi v dôležitých momentoch."

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies