Slováci majú prvenstvo: Hory navštevujú najčastejšie z celej EÚ

NETKY.SK • 12 December 2018, 06:28 • 2 min
Slováci majú prvenstvo: Hory navštevujú najčastejšie z celej EÚ

BRATISLAVA – Slováci navštevujú hory najčastejšie zo všetkých občanov Európskej únie (EÚ).

slovakia

left justify in out

Každý štvrtý výlet Slovákov totiž smeruje do hôr. Pri príležitosti Medzinárodného dňa hôr to uviedla Európska komisia na základe údajov z Eurostatu.

 

img

Zdroj: Pixabay

 

Návštevy hôr predstavujú v rámci celej EÚ v priemer 13 percent zo všetkých výletov a dovoleniek. Najväčší horskí nadšenci sú Slováci, 25 percent ich výletov smeruje do hôr. Nasledujú Rumuni s 24 percentami, najmenej navštevujú hory Litovčania, len jedno percento výletov je do hôr.

 

img

Zdroj: Pixabay

Medzinárodný deň hôr patrí k mladým sviatkom. Vyhlásila ho Organizácia Spojených národov v roku 2002, slávi sa od roku 2003. Jeho zmyslom je zvýšiť povedomie o význame hôr pre kvalitu života a pre prírodnú rovnováhu na Zemi. Cieľom je tiež podpora trvalo udržateľného rozvoja horských oblastí a upozorňovanie na možnosti aj obmedzenia pri využívaní hôr.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies