Slováci bez príjmov môžu žiadať o dotáciu. Informuje o tom hnutie SME RODINA

NETKY.SK • 18 Február 2021, 14:22 • 2 min
Slováci bez príjmov môžu žiadať o dotáciu. Informuje o tom hnutie SME RODINA

Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky, pod vedením ministra práce Milana Krajniaka rozbehlo novú formu pomoci, tzv. SOS dotáciu.

slovakia

left justify in out

Poslanec Národnej rady SR a podpredseda hnutia SME RODINA Milan Krajniak a  Ministerstvo práce, sociálnych vecí a rodiny Slovenskej republiky pre obyvateľov Slovenska pripravilo finančnú pomoc, ktorú nazvali SOS dotácia.  Tá sa má týkať prioritne osôb, ktoré v následku krízy skončili bez príjmov nespadajú do Prvej pomoci ++. 

 

"Za nevykonávanie činnosti sa považuje nie len skončenie pracovného pomeru, zrušenie alebo pozastavenie živnosti a pod., ale aj trvanie pracovného pomeru pri pracovnoprávnom vzťahu na základe dohôd o prácach vykonávaných mimo pracovného pomeru, nezrušenie alebo nepozastavenie živnosti za podmienky, ak fyzická osoba nemôže túto činnosť v čase krízovej situácie vykonávať," uvádza sa na stránke Úradu práce, sociálnych vecí a rodiny.

 

Súvisiaci článok: Predseda NRSR to povedal jasne, karanténa pre osoby zo zahraničia tu mala byť už skôr

 

 

Aká je výška SOS dotácie?

Dotáciu možno poskytnúť v sume najviac 1 800 eur za jeden rok. Dotácia sa poskytuje najviac v sume 300 eur za mesiaci, v ktorom sú splnené podmienky, a to aj vtedy, ak sú tieto podmienky splnené len za časť mesiaca, najmenej však 15 kalendárnych dní(2).

 

V prípade poberateľa dôchodkovej dávky alebo člena domácnosti, ktorému bola pomoc v hmotnej núdzi priznaná bezprostredne po ukončení poskytovania SOS, ktorých suma je nižšia ako mesačná suma dotácie (300 eur), sa suma poskytnutej dotácie určí ako rozdiel medzi mesačnou sumou dotácie a sumou dôchodkovej dávky/pomoci v hmotnej núdzi, ktoré táto osoba poberá.

 

img

 

Ako o pomoc žiadať?

Podmienkou je predloženie  žiadosti o poskytnutie SOS dotácie. Žiadateľ predkladá vyplnenú a podpísanú žiadosť úradu, v ktorého územnom obvode má pobyt. Všetky ďalšie informácie sa záujemcovia dozvedia na tomto odkaze.

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Miloš Cíbik
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies