Slováci a Česi si pietnym aktom pripomenuli 100. výročie vzniku Československa

NETKY.SK • 28 Október 2018, 12:07 • 2 min
Slováci a Česi si pietnym aktom pripomenuli 100. výročie vzniku Československa

PRAHA/BRATISLAVA - Slováci si spolu s Čechmi pripomenuli vznik 100. výročia Československa v nedeľu dopoludnia v Prahe aj počas pietneho aktu pri Národnom pamätníku na Vítkově.

slovakia

left justify in out

Na pietnom akte sa zúčastnili za slovenskú stranu prezident Andrej Kiska, predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD) a predseda Národnej rady (NR) SR Andrej Danko (SNS), ale aj minister obrany SR Peter Gajdoš (SNS).

 

V Česku sa od soboty (27.10.) konajú oslavy 100. výročia vzniku Československa. Pred pamätníkom bola okrem Čestnej stráže Armády Českej republiky, hradnej stráže, Čestnej jednotky Polície Českej republiky aj Čestná stráž Ozbrojených síl Slovenskej republiky.

 

Slovenský premiér, ale aj predseda NR SR, sa po pietnom akte na Vítkově presunuli na druhý pietny akt, a to k soche generála Milana Rastislava Štefánika. Prezident bude prítomný pri kladení vencov na hrob prezidenta Tomáša G. Masaryka.

 

Vyvrcholením osláv okrúhleho výročia vzniku Československa v metropole Českej republiky budú popoludňajšia slávnostná vojenská prehliadka a večerná ceremónia udeľovania štátnych vyznamenaní Českej republiky.

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies