Slov-matic na elitné kolo do Česka, Janík: Tešíme sa na derby

NETKY.SK • 17 Október 2014, 15:15 • 2 min
Slov-matic na elitné kolo do Česka, Janík: Tešíme sa na derby

NYON - Slovenský futsalový šampión Slov-matic FOFO Bratislava pocestuje na turnaj B-skupiny elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015 do susedného Česka. Okrem domáceho organizátora FK EK Chrudim budú súpermi zverencov trénera Jána Janíka ruský tím ISK Dina Moskva a najvyššie nasadený Araz Naxcivan z Azerbajdžanu. Skupina by sa mala hrať v Pardubiciach.

slovakia

left justify in out

Termín elitného kola je 18.-23. november. Slov-matic sa medzi 16 najlepších klubov prebojoval z miniturnaja hlavného kola v maďarskom Berettyóújfalu, na ktorom obsadil druhú priečku za domácim tímom MVFC. Piatkový žreb vo švajčiarskom Nyone rozdelil 16 tímov do štyroch skupín. Na aprílový záverečný turnaj Final Four sa prebojujú iba víťazi štyroch skupín elitného kola. Titul z minulej sezóny obhajuje FC Barcelona.

 

"Z pohľadu cestovania a lokality je pre nás najlepšie, že pôjdeme do Česka. Bude sa zrejme hrať vo väčšej hale v Pardubiciach a nie v Chrudimi. Z prvého koša sme dostali Araz, ktorý je pravidelným účastníkom Final Four a spolu s Dinou Moskva je favoritom skupiny. Pre nás bude mať každý bod cenu zlata. Tešíme sa na derby s Chrudimou. Bude to zaujímavý zápas a ja verím, že v ňom nebudeme ťahať za kratší koniec povrazu," povedal pre TASR Janík.

 

"Žreb pre nás dopadol veľmi zaujímavo. Sme radi, že sa po dlhšom čase nestretneme so španielskym tímom," pochvaľoval si tréner Chrudimi Jaroslav Bartušek. "S Dinou Moskva sme sa ešte nikdy nestretli, bude to veľmi zaujímavá konfrontácia nášho a ruského futsalu. Uvidíme, ako sa dokážeme so súperom popasovať. So Slov-maticom Bratislava sme odohrali veľmi veľa zápasov, takže sa navzájom veľmi dobre poznáme. Duel bude zaujímavý tiež tým, že do kádra slovenského majstra pred sezónou prestúpil Michal Seidler," dodal Bartušek v rozhovore pre oficiálnu stránku FK EP Chrudim.
     

 Zápasy B-skupiny sa budú hrať v pardubickej ČEZ Aréne, kde hráva svoje domáce zápasy miestny hokejový klub HC ČSOB Pojišťovna. Turnaj by mal prebehnúť 18.-21. novembra.



Žreb elitného kola UEFA Futsal Cupu 2014/2015:
A-skupina: Sporting Lisabon*, Inter FS Movistar, FC Grand Pro Varna, Futsal Team Charleroi
B-skupina: Araz Naxcivan, ISK Dina Moskva, SLOV-MATIC FOFO BRATISLAVA, FK EP Chrudim*
C-skupina: Kairat Almaty*, Sporting Club Paríž, Nikars Riga, Ekonomac Kragujevac
D-skupina: FC Barcelona*, MVFC Berettyóújfalu, Baku United FC, Lokomotiv Charkov
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies