Sledované diaľnice a cesty sú zjazdné, miestami sa môže tvoriť poľadovica

NETKY.SK • 18 Február 2017, 14:12 • 2 min
Sledované diaľnice a cesty sú zjazdné, miestami sa môže tvoriť poľadovica

BRATISLAVA - Všetky sledované úseky diaľnic (D) a rýchlostných ciest (R) na území Slovenska sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý.

slovakia

left justify in out

Zjazdné sú aj cesty I., II. a III. triedy, ich povrch je prevažne vlhký až mokrý, v hornatejších oblastiach stredného a východného Slovenska miestami pokrytý vrstvou čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu do troch centimetrov.

 

Slovenská správa ciest (SSC) vodičov upozorňuje, že pri nízkych teplotách je na mokrých a vlhkých vozovkách, na mostoch a pri vodných tokoch zvýšené riziko výskytu námrazy a poľadovice. Zľadovatený sneh hrúbky do jedného centimetra je miestami na vozovke cesty I/18 v oblasti Hybe a na ceste II/526 v úseku hr. okr. DT/PT - Kokava nad Rimavicou.

 

Horské priechody (HP) sú zjazdné, povrch vozoviek je prevažne vlhký až mokrý, okrem HP Fačkov, Makov, Javorník, Herlianske Sedlo, Huty a Podspády, kde sa na vozovke nachádza vrstva čerstvého, kašovitého až utlačeného snehu s hrúbkou do jedného až troch centimetrov.

 

Pre vozidlá nad 10 m je uzatvorený HP Šútovce a úsek cesty I/64 medzi Nitrianskym Pravnom a Fačkovským sedlom.

 

Na HP Kremnické Bane platí úplná uzávera cesty I/65 v km 91,700 - 96,200 do 20. októbra 2017 z dôvodu rekonštrukcie cesty I/65 (zosuv a podmytie cesty).

 

SSC ďalej upozorňuje vodičov, že cesta I/18 v oblasti Strečna je v čase od dnešného rána do nedele (19.2.) do 16.00 h úplne uzavretá.

 

Hmla obmedzuje dohľadnosť na 50 metrov v oblasti lokalít Ďurďošík, Čaňa, Dargov a Ludvíkov dvor, do 100 metrov v oblasti lokalít Moldava nad Bodvou, Michalovce, Tornaľa, Košice a Štós. Silné sneženie obmedzuje dohľadnosť od 100 do 200 metrov v okolí lokalít Horný Hričov, Makov, Stropkov, Sobrance a Svidník.

 

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katka Štefunková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies