Skúsený Šesták chce pomôcť mladším novicom

NETKY.SK • 21 Máj 2014, 12:24 • 2 min
Skúsený Šesták chce pomôcť mladším novicom

SENEC - Jeden z najskúsenejších futbalistov v súčasnej slovenskej reprezentácii Stanislav Šesták verí, že napriek neúčasti viacerých opôr dokážu zverenci Jána Kozáka dosiahnuť kvalitné výsledky v dvojici medzištátnych prípravných zápasov proti Čiernej Hore a Rusku.

slovakia

left justify in out

Do duelu proti Balkáncom určite nezasiahnu brankár Ján Mucha a obrancovia Tomáš Hubočan s Kornelom Salátom. Všetci traja majú klubové povinnosti a pripoja sa k reprezentačným spoluhráčom až v Rusku. Keďže sa nejedná o oficiálny asociačný termín, vedenie Viktorie Plzeň neuvoľnilo pre potreby národného tímu SR Michala Ďuriša a Matúša Kozáčika, ich kluboví spoluhráči Marián Čišovský a Marek Bakoš majú zdravotné problémy. Ani v nominácii nebol kapitán Martin Škrtel, ktorý dohrával ligovú sezónu v drese Liverpoolu pod injekciami. Na utorkový zraz do Senca síce prišiel Marek Hamšík, ale nezasiahne ani do jedného zo zápasov, lebo má silný výron ľavého členka. Napokon sa pre zdravotné dôvody ospravedlnil aj kanonier Róbert Vittek. Na zozname zranených sú aj Michal Breznaník, Juraj Kucka, Dušan Švento a Martin Jakubko, ktorí ani neboli v nominácii.

 

"Sme v trochu oklieštenej zostave, veľa hráčov je zranených a ospravedlnilo sa. Verím, že najmä tí mladí, ktorí v podstate prvýkrát dostanú nejakú väčšiu šancu, sa ukážu v čo najlepšom svetle a zabojujú o miesto v kádri. Čakajú nás náročné zápasy proti kvalitným súperom. My, starší a skúsenejší hráči musíme tým mladším pomôcť, aby mohli plnohodnotne ukázať, čo je v nich. Verím, že v oboch dueloch dosiahneme dobré výsledky, určite chceme ísť za víťazstvom. To druhé stretnutie proti Rusku bude náročnejšie, keďže 'zborná' sa bude chcieť ukázať domácim fanúšikom pred majstrovstvami sveta čo najlepšie," povedal pre agentúru SITA 31-ročný krídelník tureckého Bursasporu. 

 

Tréner SR Ján Kozák povolal do národného tímu až štyroch hráčov, ktorí nemajú na konte žiadny štart v drese A-mužstva - brankárov Jána Novotu a Martina Dúbravku, stredopoliara Spartaka Trnava Erika Saba a krajného obrancu Erika Čikoša. Okrem nich je v tíme aj Norbert Gyömbér, ktorý debutoval v "áčku" v predchádzajúcom zápase v Izraeli tak isto ako Filip Kiss. 

 

Rodák z Demjaty Šesták po troch rokoch s najväčšou pravdepodobnosťou ukončí pôsobenie v Bursaspore a bude si hľadať nové pôsobisko. "Mne sa v Burse skončila platnosť zmluvy a keďže v klube bude nový prezident, manažér a s najväčšou pravdepodobnosťou aj tréner, ani nečakám, že by sa niečo zmenilo. Uvidíme v najbližších dňoch či týždňoch. Teraz ešte neviem povedať, čo bude. Pôsobenie v Bursapsore však už ani veľmi neriešim, pretože viem, ako to tam chodí a neverím, že by predlžovali zmluvy hráčom, ktorí tam sú. Resp., ešte niektorým futbalistom zrušia ich kontrakty. S manželkou uvažujeme, že sa vrátime z Turecka možno do Nemecka a potom pomaličky by sme šli čoraz bližšie k slovenským hraniciam," povedal bývalý hráč Ankaragücü, Bochumu, Žiliny, Slovana Bratislava a Prešova. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies