Skupina Slza má za sebou úspešnú slovenskú premiéru

NETKY.SK • 22 Apríl 2016, 11:00 • 2 min
Skupina Slza má za sebou úspešnú slovenskú premiéru

BRATISLAVA – Úspešnú slovenskú koncertnú premiéru má za sebou mladá česká skupina Slza. V rámci Katarze Tour 2016 ju absolvovala vo štvrtok 21. apríla v bratislavskom Ateliéri Babylon.

slovakia

left justify in out

Ako už názov turné naznačuje, prezentovala piesne z nového albumu Katarze. Postupne prišli na rad songy Atrakce, Celibát, Etikety, V dešti zášti, Vstříc nekonečnům, titulná skladba Katarze, Fáze pád, Pozice off, Pouta. Na záver ponúkla skupina svoj najväčší hit Lhůta záruční, vďaka ktorému sa dostala do pozornosti fanúšikov. Mladé publikum, predovšetkým dievčatá si spievali s Petrom Lexom počas celého večera.

 

Po megahitoch Lhůta záruční, Celibát a Katarze prichádza populárne české duo s očakávaným štvrtým singlom a videoklipom Fáze pád. Petr Lexa a Lukáš Bundil názov skladby tajili až do poslednej chvíle. Fanúšikovia sa však napokon dočkali a už po prvom vzhliadnutí klipu (hudba Lukáš Bundil a Dalibor Cidlinský jr., text Ondřej Ládek) je zrejmé, že má viac ako slušné šance zaradiť sa medzi už spomínané hity, ba dokonca ich možno aj prekonať. Petr a Lukáš v novinke totiž predstavujú celkom nový rozmer svojej energickej hudby a vyvracajú pocit, že ich doménou sú najmä melancholické či popovo roztancované songy.

 

"Fanúšikom sa tentoraz predstavujeme v trocha inom svetle a po troch melancholických klipoch prichádzame s vtipným, bláznivým videoklipom," vraví gitarista Lukáš a dodáva: "Každý vie, aké to je usilovať sa o zdanlivo nedosiahnuteľný cieľ, snažiť sa, hoci sa vás vaše okolie snaží odradiť a hádže vám polená pod nohy. Ale vás to aj napriek tomu neodradí a idete si za svojím cieľom. A o tom je pesnička Fáze pád."

 

Slza, to sú gitarista a skladateľ Lukáš Bundil (1991, Aš) a spevák a hráč na klávesoch Petr Lexa (1991, České Budějovice), pôvodne herec Juhočeského divadla. Petr Lexa je známy bloger a yotuber, na internete zverejňoval cover verzie piesní, založil kanál Hoggy. Tam si ho aj našiel Lukáš Bundil, keď hľadal speváka pre kapelu. Dohromady sa dali v roku 2013, prvýkrát naplno zabodovali v októbri 2014 s pesničkou Lhůta záruční. V novembri 2015 vydali debutový album s názvom Katarze. Texty piesní na albume im napísal Ondřej Ládek, ktorého hudobná verejnosť pozná pod menom Xindl X. Vďaka debutovému albumu získali v ankete Český slávik 2015 ocenenia Objav roka a Hviezda internetu. Za album Katarze získali aj tri nominácie na ocenenie hudobnej akadémie Anděl 2015, ani jednu z nich však nepremenili na bronzovú sošku Anděla.

 

"Mali sme trocha obavy, lebo sme tu ešte nehrali. Veľmi sme sa tešili, keď ľudia reagovali už pri prvej pesničke, boli jednoducho fantastickí. Bolo vidieť, že majú napočúvaný náš album. Už teraz sa tešíme, keď prídeme na jeseň, odohráme viac koncertov," povedali Lukáš a Petr pre TASR po koncerte.

 

Katarze Tour 2016 začala Slza 3. apríla koncertom v Jablonci nad Nisou a deň nato vystúpením v Kladne. Už dnes hrá v Hradci Králové.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies