Skupina MOL vykázal v treťom kvartáli zisk 28,5 mld. HUF

NETKY.SK • 6 November 2014, 09:27 • 2 min
Skupina MOL vykázal v treťom kvartáli zisk 28,5 mld. HUF

BUDAPEŠŤ - Maďarská ropná skupina MOL vykázala v treťom kvartáli čistý zisk 28,5 mld. maďarských forintov (HUF) po tom, ako v rovnakom štvrťroku minulého roka vykázala stratu 30 mld. HUF.

slovakia

left justify in out

K zisku prispeli najmä dobré výsledky v segmente spracovania a distribúcie ropných produktov a rast produkcie v segmente prieskumu a ťažby. Podporil ho tiež slabší forint, ktorý kompenzoval pokles cien ropy. Informovala o tom vo štvrtok samotná spoločnosť MOL.

 

Skupina ďalej informovala, že jej zisk pred úrokmi, zdanením a odpismi (EBITDA) posilnil o 18 % na 163,9 mld. HUF. Analytici, ktorých vo svojom prieskume oslovil internetový portál Portfolio.hu, prognózovali zisk na úrovni 145,9 mld. HUF. Denná produkcia spoločnosti vzrástla v sledovanom kvartáli na 94 900 barelov z 92 400 barelov v predchádzajúcom štvrťroku. Aj naďalej tak zostáva pod rekordnou hranicou 101 300 barelov, ktorú firma dosiahla v treťom kvartáli minulého roka. 

 

Skupina MOL je medzinárodná ropná a plynárenská spoločnosť, so sídlom v Budapešti v Maďarsku. Pôsobí vo viac ako 40 krajinách a zamestnáva takmer 29 000 ľudí. V súčasnosti má výrobné aktivity v 8 krajinách a ťažobné aktíva v 13 štátoch. Celkovo vlastní sieť viac ako 1 700 čerpacích staníc v 11 krajinách v strednej a juhovýchodnej Európy. Na Slovensku pôsobí maďarský MOL prostredníctvom rafinérskej spoločnosti Slovnaft, a. s. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies