Škrtel je presvedčený, že bude pokračovať v Liverpoole

NETKY.SK • 14 Jún 2013, 17:40 • 2 min
Škrtel je presvedčený, že bude pokračovať v Liverpoole

SENEC - Pilier slovenskej futbalovej reprezentácie Martin Škrtel vyhlásil, že aj v nasledujúcom súťažnom ročníku bude s veľkou pravdepodobnosťou hráčom svojho terajšieho zamestnávateľa, anglického FC Liverpool.

slovakia

left justify in out

Dvadsaťosemročný stopér reagoval na medializované informácie, podľa ktorých o jeho služby prejavilo záujem viacero klubov vrátane talianskeho SSC Neapol či anglického FC Arsenal. Rodák z Handlovej Škrtel nedostával v druhej polovici sezóny 2012/2013 veľa príležitostí od kouča Liverpoolu Brendana Rodgersa.

"Tréner mi viackrát povedal, že so mnou počíta. Mám zmluvu s klubom ešte na tri roky. Moje zotrvanie v Liverpoole odhadujem na 99 percent. Jedno percento si vždy nechávam v zálohe," povedal Škrtel pre akreditované médiá na piatkovej tlačovej besede pri príležitosti celoslovenského finále mládežníckej súťaže Coca-Cola Školský pohár, ktorého je ambasádorom. "V mojej kariére to bola asi prvá sezóna, počas ktorej som bol zdravý a zároveň som nehrával. Bolo to pre mňa ťažké. Verím, že ďalšie roky budú lepšie," dodal Škrtel.

FC Liverpool účinkoval v prestížnej kontinentálnej Lige majstrov naposledy v ročníku 2009/2010. Slovenský reprezentačný obranca by si v tejto súťaži rád opäť zahral, príležitosť však nevidí bezpodmienečne v zmene pôsobiska. "Snom každého futbalistu je hrať proti najlepším. Liga majstrov je pre mňa lákavá, ale verím projektu, ktorý sa rozbehol v Liverpoole. Dúfam, že klub vrátime na pozície, ktoré mu patrili v minulosti," povedal pre agentúru SITA Škrtel.

Štvornásobný víťaz ankety o najlepšieho futbalistu SR Škrtel sa vyjadril aj k čerstvej zmene v reprezentačnom realizačnom tíme. Výkonný výbor Slovenského futbalového zväzu (SFZ) odvolal po remíze národného A-tímu 1:1 proti Lichtenštajnsku v kvalifikácii MS 2014 dvojicu trénerov Stanislav Griga - Michal Hipp. "Myslím si, že v niektorých zápasoch pod trénerskou dvojicou Griga - Hipp sme mohli vidieť hru, akú by sme si predstavovali, napríklad v druhom polčase priateľského zápasu v Dánsku alebo v kvalifikačnom dueli proti Grécku. Tréneri doniesli oživenie, nastolili v tíme poriadok," skonštatoval pre SITA Škrtel. Najhorúcejším kandidátom na uvoľnený post je kormidelník MFK Košice Ján Kozák.

Škrtel vyjadril potešenie, že jestvujú súťaže pre mladých ako Coca-Cola Školský pohár. "Zažil som podobné projekty v Anglicku. Myslím, že pre mladých je to skvelá príležitosť porovnať si svoje schopnosti s rovesníkmi," povedal SITA 28-ročný ambasádor podujatia Škrtel.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies