Škripek sa v Moskve modlil za pokoj s ruskými poslancami

NETKY.SK • 23 Marec 2015, 10:15 • 2 min
Škripek sa v Moskve modlil za pokoj s ruskými poslancami

BRATISLAVA – Europoslanec Branislav Škripek (OĽaNO) bol v Moskve na 15. ruských modlitebných raňajkách, účastníci sa modlili za pokoj.

slovakia

left justify in out

Ako povedal dnes pre agentúru SITA, prednášatelia počas raňajok apelovali na to, aby politici boli tvorcami pokoja. „Všetci si želajú, aby politici vedeli priniesť pokoj do všetkých krajín sveta a aby sa prestalo zbrojiť. Lebo Ježiš Kristus nám odovzdal posolstvo pokoja. Máme preto dôvod pôsobiť tak, aby Ježišove učenie o pokoji sa odrážalo v národnej politike,“ zdôraznil Škripek.


Na raňajkách boli členovia ruskej Štátnej dumy zo všetkých štyroch politických strán, poslanci Európskeho parlamentu, členovia belgickej kráľovskej rodiny Merode, viacerí poslanci národných parlamentov z niekoľkých krajín. „Nechýbali zástupcovia rôznych denominácií a vierovyznaní, pretože v samotnom Rusku sú štyri veľké náboženské skupiny: kresťanstvo, judaizmus, islam a budhizmus,“ vysvetlil Škripek.


Škripek sa s viacerými ruskými poslancami rozprával aj o Ukrajine. „Ruská Duma jednoznačne súhlasila s vojenským zásahom na Kryme. Možno by bolo podľa nich lepšie čakať 20 rokov ako sa situácia bude vyvíjať, ale keď zbadali politickú hru USA a EÚ proti Rusku, tak schválili vojenský zásah,“ povedal europoslanec, ktorý uviedol, že podľa ruských poslancov Krym sa mal prinavrátiť Rusku. „O Donecku, či iných územiach na Ukrajine, sa však v Dume nerokovalo a nehlasovalo. Boje na týchto územiach považujú skôr za problém separatistov,“ dodal.


Ešte počas pôsobenia v NR SR Škripek inicioval vznik pravidelného stretnutia kresťanov - modlitebných raňajok s politikmi. Zúčastňujú sa na nich okrem niekoľkých politikov ľudia, ktorí sa po dlhé roky za politiku na Slovensku modlievali. V súčasnosti sa modlitby na Slovensku organizujú pod záštitou podpredsedníčky NR SR Eriky Jurinovej a predsedu poslaneckého klubu OĽaNO Richarda Vašečku. Konajú sa v priestoroch mimo slovenského parlamentu. Modlitebné raňajky majú veľmi dlhú tradíciu na pôde Európskeho parlamentu. Stretávajú sa na nich poslanci skoro zo všetkých frakcií. Škripek bol vo februári na modlitebných raňajkách v USA.
 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies