Skončil jeden z najlepších rozohrávačov Chauncey Billups

NETKY.SK • 10 September 2014, 16:52 • 2 min
Skončil jeden z najlepších rozohrávačov Chauncey Billups

DENVER - Čoskoro oslávi 38. narodeniny, na konte má 1043 zápasov v základnej časti, 146 v play-off, päť účastí v Zápase hviezd a jediný titul spred desiatich rokov v drese Detroitu - basketbalový rozohrávač Chauncey Billups k sedemnástim sezónam v NBA už ďalšiu nepridá.

slovakia

left justify in out

"Viem, že nastal ten správny čas. Myseľ a túžba sú síce stále silné, ale nemôžem ignorovať fakt, že uplynulé tri roky som zápasil so zdravotnými problémami. Mohol by som sa znova dostať na požadovanú úroveň, ale už by som sa na nej dlho neudržal," priznal pre Yahoo! Sports denverský rodák, ktorý pred štyrmi rokmi pomohol Američanom k zlatým medailám na majstrovstvách sveta v Turecku. "Túžil som sa stať jedným z najlepších hráčov na mojej pozícii počas 'mojej' éry, čo sa mi podarilo. Nikto mi však nič nedaroval zadarmo. Všetko som si poctivo oddrel." 

 

Billups (nar. 25. septembra 1976) ako stredný či strieľajúci rozohrávač hral za Boston, Toronto, Denver, Minnesotu, New York aj Los Angeles Clippers, ale navždy nesmrteľným zostane pre fanúšikov Detroitu. Stodeväťdesiatjeden centimetrov vysoký basketbalista bol tvorcom hry posledného veľkého úspechu Pistons v sezóne 2003/2004. Vtedajšiu majstrovskú kostru tvoril spoločne s Benom a Rasheedom Wallaceovcami, Richardom Hamiltonom a Tayshaunom Princeom. V pamätnom finále pred desiatimi rokmi stroskotali na nepriepustnom defenzívnom kvintete vedenom Larrym Brownom vtedajšie esá Shaquille O'Neal, Kobe Bryant, Karl Malone a Gary Payton zoskupené v tíme Los Angeles Lakers hladko 1:4 na zápasy. 

 

Po sezóne 2012/2013 získal Billups premiérové ocenenie "Twyman-Stokes Teammate of the Year Award" venované najobľúbenejšiemu spoluhráčovi, o ktorom rozhodovali samotní hráči v lige. Má kariérny priemer 15,2 bodu a 5,4 asistencie na zápas. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies