Školníci a kuchárky by mali dostať vyššie platy

NETKY.SK • 30 Január 2013, 07:59 • 2 min
Školníci a kuchárky by mali dostať vyššie platy

Školníci a kuchárky by mali dostať vyššie platy - Politika Učitelia materských, základných umeleckých škôl, ale aj vychovávateľky, školníci či kuchárky by mali pocítiť sľúbené zvýšenie platov už na najbližšej výplate. Ministerstvo financií plánuje na tent

slovakia

left justify in out

imgUčitelia materských, základných umeleckých škôl, ale aj vychovávateľky, školníci či kuchárky by mali pocítiť sľúbené zvýšenie platov už na najbližšej výplate. Ministerstvo financií plánuje na tento účel uvoľniť do 8. februára 4,6 milióna eur.

Celkovo pôjde v priebehu roka na päťpercentné zvýšenie platov dohodnuté počas štrajku pre túto kategóriu zamestnancov 18,4 milióna eur. Samospráve chce rezort financií túto čiastku rozdeliť postupne po kvartáloch. Minister Peter Kažimír (Smer-SD) na utorkovom (29.1.) brífingu vyhlásil, že uznesenie, ktoré vládu zaviaže k zabezpečeniu spomínaného balíka, predloží na dnešné rokovanie vlády.

"Môžem prehlásiť, že ministerstvo financií je pripravené uvoľniť sumu vo výške 18,4 milióna eur, ktorá je časťou z tých 68 miliónov eur, ktorá má ísť na päťpercentné navýšenie miezd pedagogických a nepedagogických pracovníkov v našom školstve," povedal na brífingu Kažimír. V utorok (29.1.) šéfovia rezortov školstva a financií rokovali so zástupcami Združenia miest a obcí Slovenska (ZMOS). Tí na dopoludňajšej tlačovej konferencii oznámili, že stále nedostali peniaze na platy pre niektorých učiteľov a nepedagogických zamestnancov.

Vláda prerokuje aj návrh zákona o kontrole obchodovania s určenými výrobkami, ktorých držba sa obmedzuje z bezpečnostných dôvodov. Komplexne sa ním upraví postup pri udeľovaní licencií na obchodovanie so strelnými zbraňami, strelivom, výbušninami, pyrotechnickými výrobkami či prístrojmi na rušenie elektronických signálov. Ministerstvo hospodárstva týmto reaguje na doterajšie problémy v aplikačnej praxi, ale aj na nariadenie Európskeho parlamentu a Rady Európskej únie, ktorým sa vykonáva jeden z článkov protokolu OSN proti nezákonnej výrobe a obchodovaniu so strelnými zbraňami.

Na programe 44. schôdze je koncepcia boja proti diváckemu násiliu a tiež návrh na organizačné a finančné zabezpečenie osláv 1150. výročia príchodu svätých Cyrila a Metoda na naše územie.

Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies