Škoda Auto v prvom polroku s tržbami viac ako 6,4 mld. eur

NETKY.SK • 29 Júl 2015, 15:58 • 2 min
Škoda Auto v prvom polroku s tržbami viac ako 6,4 mld. eur

BRATISLAVA - Skupina Škoda Auto dosiahla za prvý polrok tohto roka medziročný nárast tržieb o 7,5 % na 6,421 mld. eur.

slovakia

left justify in out

Ako informovala česká automobilka, prevádzkový výsledok vzrástol v medziročnom porovnaní o 22,8 % na 522 mil. eur. "Škoda v prvom polroku rástla a zvýšila profitabilitu," zhodnotil predseda predstavenstva spoločnosti Škoda Auto Winfried Vahland. "S dobrým vývojom predaja v západnej a strednej Európe sa nám podarilo kompenzovať ťažkú situáciu na trhoch v Rusku, na Ukrajine a v posledných dvoch mesiacoch aj v Číne," dodal.

 

Svojím zákazníkom dodala spoločnosť za polrok 544 300 automobilov. Medziročné zvýšenie vykázala aj rentabilita tržieb, a to na 8,1 % zo 7,1 %. Čistá likvidita predstavovala 2,696 mld. eur. Investície, bez aktivovaných vývojových nákladov, boli vo výške 146 miliónov eur. 

 

Spoločnosť Škoda Auto má v súčasnosti sedem modelových radov osobných automobilov. Automobilka prevádzkuje tri výrobné závody v Českej republike, vyrába v Číne, Rusku, na Slovensku a v Indii, väčšinou prostredníctvom koncernových partnerstiev, ďalej tiež na Ukrajine a v Kazachstane v spolupráci s lokálnymi partnermi. Spoločnosť zamestnáva celosvetovo približne 25,8 tis. pracovníkov a je aktívna na viac ako sto trhoch.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies