Sklad materiálov zachvátil požiar, škoda je vyše 545.000 eur

NETKY.SK • 14 Júl 2010, 12:01 • 2 min
Sklad materiálov zachvátil požiar, škoda je vyše 545.000 eur

Sklad materiálov zachvátil požiar, škoda je vyše 545.000 eur

slovakia

left justify in out

img

Sklad obalových materiálov a časť administratívnych budov na Továrenskej ulici v Michalovciach dnes v noci zachvátil požiar. Na jeho likvidácii sa podieľalo takmer 30 príslušníkov Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) z Michaloviec, Sobraniec, Strážskeho, Humenného, Trebišova, Veľkých Kapušian a Budkoviec. Škoda na majetku súkromnej spoločnosti je predbežne stanovená na 545.000 eur.
      "Požiar skladu bol nahlásený o 2.15 h. Po príchode na miesto udalosti bolo zistené, že horí plocha skladu s rozmermi 50 krát 17 metrov. Oheň zachvátil asi 75 percent objektu," povedal pre TASR Jozef Hudák z Krajského riaditeľstva HaZZ v Košiciach.
      Kvôli deštrukcii strešnej krytiny sa likvidácia požiaru podľa Hudákových slov realizovala iba cez otvory obvodovej konštrukcie haly a pomocou výškovej techniky. "V čase o 3.32 h bola vykonaná jeho lokalizácia a v súčasnosti sa naďalej vykonávajú likvidačné práce a ochladzovanie požiaroviska," uzavrel Hudák.
      "Najviac poškodil požiar sklad, v ktorom sa nachádzali obalové materiály a palety. Počas zásahu nedošlo k žiadnym zraneniam hasičov ani občanov. Príčinu vzniku požiaru určí expertízna skupina z Požiarnotechnického a expertízneho ústavu Ministerstva vnútra SR v Bratislave," informovala TASR hovorkyňa Prezídia HaZZ Silvia Jančovičová.
      Požiar ohlásili hasičom v skorých ranných hodinách zamestnanci spoločnosti, ktorá je vlastníkom budov. Ešte pred príchodom príslušníkov HaZZ evakuovali ostatných pracovníkov do bezpečia a odpojili objekty od prívodu elektrickej energie.


Zdroj: TASR



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies