Škandál Facebooku pokračuje, informácie o užívateľoch zneužila ďalšia firma

NETKY.SK • 9 Apríl 2018, 07:06 • 2 min
Škandál Facebooku pokračuje, informácie o užívateľoch zneužila ďalšia firma

KALIFORNIA – Spoločnosť Facebook pozastavila prístup spoločnosti pre analýzu dát CubeYou potom, čo server CNBC zistil, že táto firma zbiera informácie o užívateľoch prostredníctvom kvízov, ktoré mali byť pre „neziskový akademický výskum“.

slovakia

left justify in out

Takto získané dáta potom CubeYou zdieľala s obchodníkmi. Scenár je veľmi podobný tomu, akým spôsobom získala neoprávnený prístup k užívateľským účtom Facebooku spoločnosť Cambridge Analytica.

 

Prípad CubeYou podľa serveru CNBC nasvedčuje tomu, že zhromažďovanie dát z kvízov a ich využívanie pre marketingové účely zďaleka nie sú ojedinelé. Už skutočnosť, že CubeYou mohla nesprávne označiť účel kvízov a FB jej v tom nezabránil pokiaľ CNBC na problém nepoukázala, znamená, že spoločnosť nemá nad svojou sociálnou sieťou veľkú kontrolu.

 

img

 

Facebook namieta, že chybné označenia nemôže kontrolovať. Serveru oznámil, že pozastavil všetky aplikácie CubeYou až do riadneho prešetrenia prípadu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Katarina Z.
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies