Skalica doma podľahla Martinu, Žilina vyhrala v Trenčíne

NETKY.SK • 15 September 2013, 19:51 • 2 min
Skalica doma podľahla Martinu, Žilina vyhrala v Trenčíne

TRENČÍN - Žilina vyhrala v Trenčíne s výrazným náskokom 5:2.

slovakia

left justify in out

 Zostavu Trenčína vystužili štyria slovenskí majstri sveta z Göteborgu a prispeli k tomu, že domáci už v 3. minúte otvorili skóre. Vo vyrovnanom zápase však hostia najskôr zlepenými gólmi v rozpätí 8 sekúnd stav otočili a hoci v závere úvodnej časti Trenčania ešte stihli vyrovnať, v 25. minúte Varga jedovatou strelou prekvapil Lašáka a Žilinčania sa opäť dostali do náskoku.
Žiadne z mužstiev si v priebehu zápasu nevedelo vynútiť súvislejšiu prevahu, takže stretnutie bolo neustále otvorené. Vývoj však na žilinskú stranu naklonil Linet po bleskovej kombinácii štvrtým gólom hosti v 47. minúte. Bojovní ale nesúrodí domáci na túto situáciu už nedokázali zareagovať, navyše zakrátko víťazstvo hostí ešte poistil Novák. Žilinčania na rozdiel od Trenčanov vedeli lepšie využívať svoje šance, trestali súperove chyby a to rozhodlo o ich triumfe.

Róbert Kaláber, tréner Dukly: "Toto stretnutie sme nezvládli psychicky a ani po rýchlo strelenom úvodnom góle sme sa nedokázali upokojiť. Súper nám potom gólovo ušiel a robili sme aj herné chyby. V strednom pásme nás hostia prečíslovali. V tomto stretnutí sme mali možno až priveľký rešpekt."
Jan Neliba, tréner Žiliny: "Sme spokojní s tým, že sme ukázali dobrú a organizovanú hru a že sme dokázali reagovať na gól domácich z úvodu zápasu. Podarilo sa nám otočiť výsledok, pri niektorých situáciách nás výdatne podržal brankár Laco, takže naše víťazstvo je zaslúžené."

Skalica podľahla Martinu 1:2

Skalica 15. septembra (TASR) - Prvý zápas tohto ročníka Extraligy začali Skaličania v dobrom tempe a hneď v úvode sa ujali vedenia po strele Stielera. Hostia postupne vyrovnali hru, prišla ich presilovka a bolo vyrovnané. Martinčania mali ďalšiu výhodu presilovej hry, ale tentoraz ich domáci nepustili do výraznejšej šance. Druhú tretinu začali Skaličania ofenzívou a hneď v úvode pohrozil Lažo. Vzápätí nasledovala presilová hra domácich, ale z nej vážnejšie bránku hostí neohrozili. Hra sa postupne vyrovnávala, i keď domáci mali miernu prevahu. V závere tretiny mohol zvýšiť Lažo, ktorý nastrelil žrď Šúrekovej brány.
Martinčania sa z tlaku vymanili len pri svojich presilových hrách, ich streľba však bola neúčinná. Aj Skaličania spálili rad svojich šancí a po 2. tretine bol stav 1:1. V úvode tretej tretiny domácu obranu potrápil Themár, ale gól z toho nebol. V nasledujúcich minútach mali Skaličania výhodu dvoch presiloviek, ale po chybe na modrej čiare inkasovali, keď Markovič v otočke zasunul puk za Lipovského chrbát. V závere domáci zrýchlili hru, zvýšili tlak, ale museli čeliť nebezpečným brejkom súpera. A tak im ani záverečná hra bez brankára nevyniesla vytúžený vyrovnávajúci gól a po vyrovnanom priebehu sa stretnutie skončilo výhrou hostí.

Josef Turek, tréner Skalice: "Bol to vyrovnaný zápas. Rýchlo sme dosiahli vedenie, ale potom sme nedali góly z vyložených šancí a na krásu sa vyhrávať nedá. Prvý zápas sme prehrali a s tým nie sme spokojní. Chceli sme odštartovať víťazstvom."
Daniel Babka, tréner Martina: "Dostali sme sa od začiatku pod tlak, no aj my sme si vypracovali niekoľko šancí. V druhej tretine sme mali veľké šťastie, lebo Skalica hrala silnú nátlakovú hru. V tretej tretine sme to obetavosťou dotiahli do víťazného konca, čo nás určite teší a chlapcom patrí vďaka za bojovný výkon."



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies