Situácia v Baltimore sa upokojila, opäť otvoria školy

NETKY.SK • 29 Apríl 2015, 18:57 • 2 min
Situácia v Baltimore sa upokojila, opäť otvoria školy

BALTIMORE - Situácia v americkom meste Baltimore sa v stredu upokojila po násilných nepokojoch, ktoré vypukli v pondelok pre nejasné okolnosti smrti mladého černocha.

slovakia

left justify in out

Úrady však rozhodli, že nočný zákaz vychádzania zostáva zatiaľ v platnosti. V uliciach mesta v rámci prevencie ďalších násilností, rabovania a podpaľačstva hliadkuje 3000 policajtov a príslušníkov Národnej gardy. Školský úrad oznámil, že v stredu opäť otvoria školy a prebehnú aj poobedňajšie mimoškolské aktivity. "Dnes v noci boli občania v bezpečí, mesto sa stabilizovalo. Chceme to takto udržať," povedal policajný komisár Anthony Batts. Miestni aktivisti však už vyhlásili, že budú naďalej žiadať odpovede o smrti dvadsaťpäťročného Freddieho Graya, ktorý zomrel 19. apríla v dôsledku zranenia chrbtice pri zásahu polície. V súvislosti s prípadom prebieha vyšetrovanie, pričom suspendovaných bolo už šesť baltimorských policajtov.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies