Simone Zaza: Chcem ukázať dobrý výkon pre mňa i pre celý tím

NETKY.SK • 21 Jún 2016, 16:15 • 2 min
Simone Zaza: Chcem ukázať dobrý výkon pre mňa i pre celý tím

LILLE - Talianski futbaloví reprezentanti si už v predstihu zabezpečili postup do osemfinále i prvé miesto v tabuľke základnej E-skupiny EURO 2016 a tak v stredajšom zápase proti Írom dostanú šancu najmä hráči z lavičky. Naopak, ostrovania postavia do duelu, ktorý sa odohrá od 21.00 h na štadióne Pierre Mauroy v Lille, to najsilnejšie čo majú a pokúsia sa zabojovať o postup do vyraďovacej fázy. Duel povedie ako hlavný rozhodca Ovidiu Hategan z Rumunska.

slovakia

left justify in out

"Squadra azzurra" vstúpila do turnaja najlepším možným spôsobom, keď si v prvom zápase poradila so spolufavoritom na triumf v skupine Belgickom 2:0 a v druhom zdolala aj Švédov (1:0). Na čele tabuľky má šesť bodov a istotu postupu z prvého miesta. Tréner Antonio Conte tak dostal vítanú šancu nechať oddychovať hráčov zo základnej zostavy a dať možnosť tým z lavičky. Do hry by mali zasiahnuť napríklad Ciro Immobile, Stephan El Shaarawy, Simone Zaza, Salvatore Sirigu, Angelo Ogbonna či Alessandro Florenzi.

 

"Dám hráčom šancu, ktorú si vybojovali svojimi výkonmi počas tréningov," povedal Conte, ktorý prezradil, že zmeny by mali nastať na deviatich alebo desiatich postoch. "Samozrejme, že dúfam, že proti Írsku nastúpim od začiatku zápasu. Chcem ukázať dobrý výkon pre mňa i pre celý tím. Som šťastný, že môžem prispieť k úspechu a je jedno, ako dlho budem na ihrisku," vyhlásil útočník Zaza, ktorý odohral pol hodinu zápasu so Švédskom a pripravil víťazný gól pre Edera.

 

Aj keď na turnaji zatiaľ neodohrali žiadny alebo veľmi málo času, všetci hráči z lavičky sa cítia byť súčasťou tímu. "Každý jeden hráč je dôležitý. Je nás tu 23 a všetci pracujeme na jednom cieli. Je jedno, kto hrá, mužstvo drží pokope," citovala agentúra dpa útočníka Immobileho.

 

Conteho potešilo, že sa zapojil do spoločnej prípravy brankár Gianluigi Buffon, ktorého trápila chrípka. V utorok už absolvoval celý tréning. V individuálnej príprave však zostáva stredopoliar Antonio Candreva, ktorého trápia slabiny.

 

Íri potrebujú proti talianskemu "béčku" vyhrať, aby mohli pomýšľať na postup do osemfinále. V úvodnom zápase proti Švédsku boli blízko k víťazstvu, no o tri body ich pripravil nešťastný vlastný gól Ciarana Clarka. V druhom stretnutí s Belgickom držali nerozhodný stav do polčasu, no potom inkasovali trikrát a tak sú s jedným bodom poslední v tabuľke. "Už pred turnajom som vravel, že musíme vyhrať jeden zápas, aby sme postúpili. A to stále platí. Máme pred sebou veľký duel s Talianskom, na ktorý sa veľmi tešíme," povedal tréner "zelenej armády" Martin O'Neill.

 

Íri nemajú so svojím najbližším súperom dobrú bilanciu, keď zo 14 duelov vyhrali iba dva a tri remizovali. Pred štyrmi rokmi v skupinovej fáze na EURO prehrali s "azúrovými" 0:2, jediné víťazstvo na veľkom turnaji (1:0) zaznamenali na MS v roku 1994. "Musíme hodiť za hlavu naše sklamanie z nevydarených úvodných zápasov a sústrediť sa na ten najbližší," dodal O'Neill.

 

F-skupina:

 

Taliansko - Írsko (streda 22. júna, 21.00 h, Lille, Stade Pierre Mauroy)

 

Predpokladané zostavy:

 

Taliansko: Sirigu - Darmian, Barzagli, Ogbonna - De Sciglio, Florenzi, Motta, Sturaro, El Shaarawy - Immobile, Zaza

 

Írsko: Randolph - Coleman, O'Shea, Clark, Ward - Hendrick, Whelan, McCarthy, Brady - Hoolahan - Long

 

Tabuľka E-skupiny:

 

1. Taliansko 2 2 0 0 3:0 6*

2. Belgicko 2 1 0 1 3:2 3

3. Švédsko 2 0 1 1 1:2 1

4. Írsko 2 0 1 1 1:4 1

 

*-istý postup do osemfinále

 

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies