Simona z Čistého dňa o komunikácii s Kollárom: Nezverejnil všetko

NETKY.SK • 10 Marec 2017, 08:10 • 2 min
Simona z Čistého dňa o komunikácii s Kollárom: Nezverejnil všetko

BRATISLAVA – Predseda strany Sme Rodina Boris Kollár podľa vlastných slov nekontaktoval nezletilú Simonu prvý, vždy ho kontaktovala ona sama. Ako prvý sa jej, ako tvrdí, ozval len vtedy, keď na sociálnej sieti videl pátranie. Pýtal sa jej, či je v poriadku, na čo mu ona odpísala, že áno. Tvrdí, že sa s dievčaťom nikdy nestretol, nevedel, koľko má rokov, ani že je klientka resocializačného zariadenia. Osemnásťročná Simona však tvrdí niečo iné.

slovakia

left justify in out

Kollár zopakoval, že za stredajšou tlačovou konferenciou spoluzakladateľky a manželky riaditeľa centra Čistý deň Zuzany Tománkovej Mikovej a aktivitou polície vidí iba snahu odvrátiť pozornosť od kauzy Čistého dňa, kde je hlasným kritikom jej aktérov. „Vidíte, všetci tu stojíte a bavíme sa tu o tom, čo som písal a vôbec sa nebavíme o tom, že nejakej chovankyni na nejakej chate natrhli anál. Vôbec sa tu nebavíme o tom, že niekto tam mal sex na rozlúčku, ani o tom, že im mali zo zákona odňať akreditáciu,“ uviedol.

 

Kollár si myslí, že posledné správy písal namiesto dievčaťa niekto iný. "Som o tom presvedčený, že potom mi už písal pravdepodobne, a to je len moja domnienka, niekto z toho Čistého dňa. Lebo som pociťoval nátlak, aby som sa postavil na ich stranu,“ povedal Kollár.

 

img

 

Samotná Simona pre TV JOJ povedala, že po celý čas si s Kollárom písala sama. "Celý čas som s ním komunikovala iba ja a nikto iný. Nikto sa ani neprihlasoval na môj Facebook, ani nikto nebol pri mne," povedala pre TV JOJ osemnásťročná Simona.

 

Podľa nej poslanec neuverejnil celú komunikáciu. "Niečo mu odtiaľ asi vypadlo. Napríklad to, že konverzáciu začal on. Tam ani nejde o šírku tej komunikácie, ako ide o účelne zamlčané fakty," dodala pre televíziu Simona.

 

Vypovedal na polícii

Opozičný poslanec parlamentu Boris Kollár (Smer rodina) včera viac ako štyri hodiny vypovedal na polícii. Vyšetrovateľovi Národnej protikorupčnej jednotky vysvetľoval okolnosti svojej komunikácie s neplnoletou klientkou resocializačného zariadenia Čistý deň v Galante.

 

img

 

Kollár vypovedal v postavení svedka. Polícia vo veci vedie trestné stíhanie pre prečin ohrozovania mravnej výchovy mládeže. Uviedla to právna zástupkyňa politika Eva Mišíková.

 

„Môj klient veľmi podrobne vypovedal ku všetkým okolnostiam, ktoré boli v stredu masívne medializované a k týmto skutočnostiam sa opakovane v podrobnostiach vyjadroval,“ ozrejmila Mišíková, prečo výsluch trval tak dlho. Padlo podľa nej i veľa doplňujúcich otázok od vyšetrovateľky, na ktoré bolo treba odpovedať.

 

Výsluch sa začal ešte predpoludním, Kollár sa po jeho skončení najprv novinárom vyhol a odišiel. Neskôr sa na ich žiadosť vrátil naspäť pred budovu policajného prezídia. „Stále to bolo to isté. Stále tie isté otázky, či som vedel, koľko má rokov. No nevedel som, samozrejme, nevedel,“ opísal výsluch.

Komunikácia medzi Kollárom a tínedžerkou

 

img

img

img

img

img

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies