Simon: Kalamitné drevo z Tatier prideľujú bez súťaží

NETKY.SK • 1 Október 2014, 12:58 • 2 min
Simon: Kalamitné drevo z Tatier prideľujú bez súťaží

BRATISLAVA - Štátne lesy Tatranského národného parku (TANAP) prideľujú drevo z tohtoročnej veternej kalamity, ako sa im páči, komu chcú, ako chcú a bez verejnej súťaže. Uviedol to v stredu podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon. Upozornil tým na nízku cenu predávaného dreva.

slovakia

left justify in out

"Výsledkom toho je cena dreva pri pni 25 eur za meter kubický," vyhlásil. Podľa Simona sa verejná súťaž na predaj dreva v Štátnych lesoch TANAP-u uskutočnila iba v roku 2005 po veternej kalamite z novembra 2004.

 

"Na poľskej strane Tatier sa kalamitné drevo predáva cez verejnú súťaž, do ktorej sa zapojili úspešne aj slovenské subjekty. Cena dreva pri pni sa tam pohybuje na úrovni 55 eur za meter kubický," priblížil exminister pôdohospodárstva. Štátne lesy TANAP-u tak podľa neho pripravujú občanov Slovenska o približne 30 eur pri každom metri kubickom dreva. "To je neprípustné. Preto vyzývam ministra Ľubomíra Jahnátka, aby zabezpečil okamžitú nápravu a ukončil rozkrádanie Tatier. A tiež, aby nariadil povinné verejné súťaže na predaj dreva. Pokiaľ to neurobí, dáva vlastne zelenú rozkrádaniu Tatier," uzavrel Simon. 

 

"Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Ľubomír Jahnátek poveril príslušnú sekciu, aby medializované informácie preverila a podľa zistení podnikneme ďalšie kroky," reagoval riaditeľ odboru komunikácie Ministerstva pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR Peter Hajnala. 

 

Štátne Lesy Tatranského národného parku sú príspevkovou organizáciou, ktorú zriadilo 1. januára 1995 Ministerstvo pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR ako nástupca po predchádzajúcej Správe TANAPu.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies