Simon inicioval zvolanie mimoriadneho výboru k drahej pšenici

NETKY.SK • 25 Marec 2014, 18:05 • 2 min
Simon inicioval zvolanie mimoriadneho výboru k drahej pšenici

BRATISLAVA - Podpredseda strany Most-Híd Zsolt Simon inicioval zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentného výboru pre pôdohospodárstvo a životné prostredie.

slovakia

left justify in out

Dôvodom je podľa neho predražený nákup potravinárskej pšenice Správou štátnych hmotných rezerv (SŠHR) SR, ktorý je potrebné objasniť. Simon požaduje vysvetlenie toho, prečo sa pšenica nakupovala tak draho, pričom na stredajšie zasadnutie výboru dostal pozvanie aj šéf SŠHR.

 

Predražený obchod so spomínanou komoditou sa podľa denníka SME uskutočnil medzi SŠHR a partnerom finančnej skupiny J&T, ktorým je Montir - firma Igora Rattaja. Podľa medializovaných informácií SŠHR nakúpila od spoločnosti Montir v decembri minulého roka potravinársku pšenicu za 212 eur za tonu, pričom pestovatelia ju v tom čase predávali podľa Pôdohospodárskej platobnej agentúry za približne 160 eur za tonu. Predsedníčka Agrárnej komory Slovenska Helena Patasiová potvrdila pre denník SME, že v decembri, kedy sa obchod uskutočnil, sa tona pšenice vykupovala po 130 až 150 eur. Nákupom cez sprostredkovateľa mal štát podľa denníka prísť o 518 tis. eur.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies