Hrôzostrašný a nehumánny prístup! Bratislavskí hasiči našli v jednom z bytov 25 psov, ktoré žili vo vlastných výkaloch!

NETKY.SK • 29 Január 2021, 18:03 • 2 min
Hrôzostrašný a nehumánny prístup! Bratislavskí hasiči našli v jednom z bytov 25 psov, ktoré žili vo vlastných výkaloch!

Aj v dnešnej dobe sa ešte nájdu ľudia, ktorí považujú domáce zvieratá zrejme za hračky. O tomto byte to pritom nikto nevedel. Susedia len sem tam počuli štekot.

slovakia

left justify in out

Vytopilo byt pod ním 

V bratislavskej mestskej časti Ružinov to bol spočiatku bežný deň. Na Zimnú ulicu však boli privolaní v dnešných hodinách povolaní hasiči po tom, ako jeden z bytov vytopilo. Po prehľadaní vyšších poschodí sa snažili dostať do jedného z bytov. Nikto však neotváral. Bolo však počuť štekot niekoľkých psov. 

 

img

 

Nikto neotváral 

Hasiči sa nakoniec rozhodli použiť hrubú silu, keby boli náhodou nejaké osoby v ohrození života. Po tom čo však objavili, sa zastavuje rozum. Byt bol v dezolátnom stave a to nebolo ešte to najhoršie. Napočítali tu 25 psov, ktoré žili v otrasných podmienkach. 

 

img

 

Nevyzerali vyhladované, avšak venčené určite neboli. Z nahromadeného odpadu si dokonca stavali nory a skrýše.

 

"Kolegovia s pomocou hasičov odtiaľ vytiahli 25 psov. Všetky skončili v útulku. Kŕmené pravdepodobne boli, ale vyšetrenia ukazujú, že majú neliečené kožné ochorenia, sú absolútne nesocializované, neboli venčené," prezradila pre Nový Čas Pavla Dugovičová, predsedníčka Slobody zvierat.

 

img

 

Prítomná aj polícia 

Na miesto boli v súvislosti s vytopením bytu privolané aj miestne hliadky. Podľa ich vyjadrenia sa majiteľka bytu v tom času nachádzala v práci.

 

"V závislosti od výsledku veterinárnej prehliadky psov bude vo veci zvolený ďalší postup príslušníkmi PZ," informoval hovorca Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave.

 

img

 

Psy sa teraz nachádzajú v bratislavskom útulku, kde im boli vykonané potrebné vyšetrenia. 

 

 




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
lukas cief
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies