Silvestrovský výstup na Poľanu absolvovalo takmer 200 ľudí

NETKY.SK • 31 December 2017, 15:37 • 2 min
Silvestrovský výstup na Poľanu absolvovalo takmer 200 ľudí

DETVA - Takmer 200 turistov - najmä z Banskobystrického kraja - absolvovalo Silvestrovský výstup na Poľanu. Už 37. ročník tohto podujatia zorganizoval za hmlistého a daždivého počasia Klub slovenských turistov (KST) Detva.

slovakia

left justify in out

"Počasie zrejme odradilo viacerých nadšencov zimnej turistiky. Napriek tomu sa z viacerých bodov na Podpoľaní a v niekoľkých skupinách vydali na túru desiatky ľudí," povedal TASR podpredseda KST v Detve Jozef Gažo.

 

Podľa neho spolu so staršou generáciou sa na vrchol najväčšej vyhasnutej sopky na Slovensku vydali aj početné skupiny mladých ľudí s deťmi. "To bolo aj to, čo som pri svojom príhovore v cieli pochodu ocenil," podotkol Gažo.

 

Pod vrcholom, pri Hoteli Poľana bol pre turistov výstupu pripravený aj krátky kultúrny program s ľudovým rozprávačom.

 

Silvestrovské či koncoročné výstupy na známe i menej známe kopce sa uskutočnili aj na ďalších miestach Banskobystrického kraja. Silvestrovský výstup bol napríklad aj vo Zvolene, kde sa išlo na Pustý hrad a v sobou 30. decembra sa uskutočnil výstup, známy ako Cinobanský bludár, aj na vrch Strieborná v okrese Poltár.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Jana Hupková
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies