Silné zemetrasenie na Lomboku si vyžiadalo najmenej desať obetí

NETKY.SK • 20 August 2018, 06:52 • 2 min
Silné zemetrasenie na Lomboku si vyžiadalo najmenej desať obetí

JAKARTA - Najmenej desať ľudí zahynulo a množstvo budov bolo zničených počas silného zemetrasenia, ktoré v nedeľu večer miestneho času zasiahlo indonézsky ostrov Lombok.

slovakia

left justify in out

Päť z obetí najnovšieho zemetrasenia prišlo o život na susednom ostrove Sumbawa, uviedol hovorca agentúry Sutopo Nugroho. Najmenej 24 ľudí utrpelo zranenia. Na celom Lomboku došlo k prerušeniu dodávok elektriny, čo sťažilo posudzovanie rozsahu škôd. Po večernom zemetrasení zaznamenali najmenej sedem dotrasov.

 

Americká geologická služba USGS, ktorá sleduje seizmickú aktivitu na celom svete, uvádza pri tomto zemetrasení magnitúdu 6,9 a lokalizovala ho v približne 20-kilometrovej hĺbke, 62 kilometrov severovýchodne od mesta Mataram.

 

Predchádzajúci silný otras, ktorého magnitúda dosiahla 6,5, zasiahol v nedeľu rovnakú oblasť a spôsobil zosuvy pôdy i pády budov, ktoré poškodili predchádzajúce otrasy, dodal Nugroho.

 

Ostrov Lombok sa stále spamätáva z ničivého zemetrasenia z 5. augusta, ktoré si vyžiadalo najmenej 460 obetí na životoch, poškodilo desaťtisíce domov a státisíce obyvateľov donútilo opustiť svoje obydlia.

 

Indonézia leží v oblasti tzv. Ohnivého kruhu v Tichom oceáne, v ktorej sa vyskytuje približne 90 percent všetkých zemetrasení na Zemi.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies