Sibírčanka nedá dopustiť na Slovensko a tento klenot UNESCO považuje za zázrak

NETKY.SK • 16 November 2020, 16:14 • 2 min
Sibírčanka nedá dopustiť na Slovensko a tento klenot UNESCO považuje za zázrak

Ksenia Stroikina sa síce narodila na Sibíri, no miluje slovenské mesto, do ktorého sa preto aj presťahovala.

slovakia

left justify in out

Rodáčka z Tomskej oblasti sa rozhodla prísť do magického mesta pod vrchom Sitno – ho historickej Banskej Štiavnice. Lebo si ju zamilovala. „Banská Štiavnica? Tá má naozaj všetko,“ povedala Ksenia Stroikina v rozhovore pre myziar.sme.sk.

 

img

 

Toto mesto mnohí považujú za najromantickejšie mesto na Slovensku, a to nielen pre legendárny príbeh o nešťastnej láske Andreja Braxatorisa, viacej známeho pod pseudonymom Andrej Sládkovič, s Marínou, na základe ktorej vznikla aj najdlhšia zaľúbená báseň na svete.

 

29-ročná Ruska považuje Banskú Štiavnicu za jedno z najkrajších miest sveta a aj celé Slovensko si veľmi zamilovala. „Vždy som chcela pomáhať ľuďom a zároveň som sa venovala cudzím jazykom,“ doplnila.

 

 

Ruska sa venuje najmä jazykom. „Počas štúdia som si aj privyrábala - učila som angličtinu a ruštinu online prostredníctvom internetu, a zostala som pri tom dodnes,“ povedala s tým, že dnes pôsobí s partnerom práve v magickom historickom meste UNESCO.



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Michal redaktor
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies