Shaggy bude headlinerom festivalu Uprising

NETKY.SK • 20 Apríl 2014, 09:43 • 2 min
Shaggy bude headlinerom festivalu Uprising

BRATISLAVA - Uprising ohlásil najväčšiu hviezdu v doterajšej histórii podujatia, na bratislavské Zlaté piesky príde v auguste Shaggy a spolu so svojou kapelou predvedie šou, ktorá bude „massive satisfaction“. Siedmy ročník Uprising Reggae festivalu sa uskutoční 22. a 23.augusta.

slovakia

left justify in out

Program Uprisingu sa postupne napĺňa umelcami, ktorí tvarovali a určovali smer jamajskej a svetovej hudby. Prvým oznámeným headlinerom bol Jimmy Cliff, najväčšia žijúca ikona reggae, ktorý so svojimi nesmrteľnými hitmi aktívne pôsobí na scéne cez neuveriteľných 50 rokov. Ďalším headlinerom sú legendárni The Skatalites, jamajská obdoba kubánskeho Buena Vista Social Club, skupina považovaná za zakladateľa hudobného žánru Ska.
      

Shaggy je veľkým úlovkom festivalu Uprising. Hity ako Boombastic, Oh Carolina, It Wasn't Me alebo Angel sú známe po celom svete. Shaggy je jedným z najznámejších hlasov jamajského Kingstonu, interpret, ktorý za svoju dlhú hudobnú kariéru získal veľké množstvo ocenení a otvoril dvere do sveta jamajskej dancehallovej hudbe.
      

Shaggy, vlastným menom Orville Richard Burrell sa narodil v roku 1968 na Jamajke. Ako 18-ročný sa odsťahoval do Brooklynu, kde za krátku dobu prerazil s klubovými hitmi Mampie a Big Up. Onedlho ho však povolali na štyri roky do vojenskej služby a zúčastnil sa aj vojny v Perzskom zálive. Po návrate do Ameriky vydal svoj debutový album Pure Pleasure so singlom Oh Carolina, s ktorým obsadil prvé miesto rebríčkov v Británii a ďalších deviatich krajinách. Nasledoval album Boombastic, za ktorý si v roku 1996 vyslúžil cenu Grammy za najlepší reggae album. V roku 2000 Shaggy vydal ďalší album, Hot Shot, s hitmi ako It Wasn’t Me, Angel a Luv Me, Luv Me. Album Hot Shot dostal cenu za najlepšie predávaný album, keď sa predalo viac ako 10 miliónov kusov.
     

V roku 2007 Shaggy prichádza z ďalším albumom Intoxication, ktorý bol nominovaný na Najlepší Reggae Album. Singel Church Heathen dostal ocenenie za najlepšie hudobné video a skladba Bonaire Girl sa tiež úspešne držala v hudobných rebríčkoch. Shaggyho singel Feel The Rush sa stal oficiálnou hymnou UEFA Euro 2008. Aktívne sa zapája aj do charitatívnej činnosti, či už pri finančnej pomoci nemocnici Bustamante v rodnom Kingstone, alebo pri pomoci postihnutým po zemetrasení na Haiti. 
      

Vstupenky na Uprising Reggae festival sú v predaji v sieti Ticketportal alebo priamo na domovskej stránke festivalu uprising.sk. TASR informovala PR manažérka Silvia Turnerová.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies