Na Podpoľaní usmrtili nebezpečného jedinca medveďa hnedého, problém hlási aj Bratislava!

NETKY.SK • 6 Júl 2022, 11:44 • 2 min
Na Podpoľaní usmrtili nebezpečného jedinca medveďa hnedého, problém hlási aj Bratislava!

BRATISLAVA - Na hnedú šelmu v blízkosti mestskej časti Vajnory upozornila tamojšia poslankyňa Monika Debnárová.

slovakia

left justify in out

S neželaným výskytom medveďov, zdá sa, nebojuje už len stredné Slovensko. Najnovšie pozorovanie hlásili poslankyni Monike Debnárovej obyvatelia Vajnor. Tá sa rozhodla informovať aj ostatných občanov prostredníctvom sociálnej siete. 

 

„Milí Vajnorčania, poprosím vás veľmi pekne - pokiaľ to nie je nevyhnutné, nechoďte v najbližších dňoch do vinohradu, pretože bol okolo 18.40 hod. videný na vajnorských terasách 120 kg medveď,“ varovala Debnárová.

 

Vinohrad sa pritom nachádza v blízkosti cyklotrasy, ktorou denne prejdú stovky cyklistov. 

 

img

 

Stredné Slovensko

 

Len pred dvomi dňami Zásahový tím pre medveďa hnedého Štátnej ochrany prírody SR  usmrtil problémového jedinca medveďa hnedého v extraviláne osady Iviny obce Dúbravy v okrese Detva. Medveď oblasť pravidelne navštevoval, spôsoboval škody na majetku a predstavoval nebezpečenstvo pre miestnych obyvateľov. 

 

„Údaje, ktoré tím o tomto jedincovi pozbieral, svedčia o jeho nezvratnej strate plachosti. Medveď bol pravdepodobne jedným z potomkov medvedice, ktorá bola v osade Iviny minulý rok obeťou pytliakov. Dvojročný samec pravidelne navštevoval záhrady a ovocné sady miestnych. Tím reagoval na opakované hlásenia o jeho výskyte a sťažnosti na spôsobené škody," uviedla vo veci Kristína Bocková, manažérka pre komunikáciu ŠOP v Banskej Bystrici.

 

Prečítajte si aj: Minister Jaroslav Naď víta rozhodnutie



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Ida Zeleznikova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies