Severoírskeho lídra Gerryho Adamsa nebudú stíhať pre vraždu

NETKY.SK • 29 September 2015, 19:02 • 2 min
Severoírskeho lídra Gerryho Adamsa nebudú stíhať pre vraždu

BELFAST - Írsky nacionalistický líder Gerry Adams nebude čeliť stíhaniu ohľadom únosu a vraždy Jean McConvillovej z roku 1972.

slovakia

left justify in out

Po vyše roku od jeho krátkodobého zatknutia v súvislosti s prípadom to dnes oznámila prokuratúra v Severnom Írsku, píše agentúra Reuters.
"Dôsledne sme zvážili momentálne dostupné dôkazy, ktoré sme vyhodnotili ako nepostačujúce na obvinenie zo spáchania trestného činu," uviedla severoírska prokuratúra vo vyhlásení.


Polícia vlani v máji zadržala 66-ročného Adamsa, lídra druhej najväčšej severoírskej politickej strany Sinn Féin, na štyri dni v súvislosti s vraždou McConvillovej, ktorú uniesli a zastrelili členovia Írskej republikánskej armády (IRA). Jej telo bolo objavené až v roku 2003, prípad je stále otvorený.


Adamsovo zatknutie vyvolalo vo vládnych kruhoch Severného Írska napätie a ohrozilo tamojší krehký mier. Adams na margo situácie vyhlásil, že je "v každom ohľade nevinný".



 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies