Severná Kórea spochybnila konanie augustového stretnutia rozdelených rodín

NETKY.SK • 20 Júl 2018, 06:32 • 2 min
Severná Kórea spochybnila konanie augustového stretnutia rozdelených rodín

SOUL - Severná Kórea pohrozila, že augustové stretnutie kórejských rodín rozdelených vojnou sa môže neuskutočniť, ak Južná Kórea okamžite nevráti niektorých zo severokórejských občanov, ktorí v posledných rokoch odcestovali na Juh.

slovakia

left justify in out

Toto varovanie sa objavilo na webovej stránke vyhradenej pre stretnutia rozdelených rodín, pričom sa v ňom opakuje tvrdenie, že juhokórejskí agenti uniesli v roku 2016 v Číne 12 severokórejských občanov, ktorí tam pracovali v reštauráciách.

 

KĽDR upozornila, že plánované stretnutie rozdelených rodín bude čeliť prekážkam, ak Soul nevráti "tieto (unesené) ženy".

 

Juhokórejské ministerstvo pre zjednotenie k vyhrážkam KĽDR zatiaľ nevydalo žiadne stanovisko. Juhokórejské úrady doteraz tvrdili, že severokórejskí občania sa rozhodli usadiť v Južnej Kórei z vlastnej vôle.

 

KĽDR a Južná Kórea sa v júni dohodli, že svojim starším občanom, ktorých rodiny sú rozdelené od vojny v rokoch 1950-53 umožnia stretnutie. Malo by sa konať v auguste a trvať niekoľko dní. Naposledy k podobnému stretnutiu rodín došlo v októbri 2015.

 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Karnisova
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies