Serenu inšpiroval Mandela, možno sa vráti do Indian Wells

NETKY.SK • 17 Január 2014, 11:42 • 2 min
Serenu inšpiroval Mandela, možno sa vráti do Indian Wells

MELBOURNE - Svetová tenisová jednotka Serena Williamsová sa nechá inšpirovať životnou filozofiou Nelsona Mandelu o odpúšťaní a po trinástich rokoch ukončí bojkot turnaja v Indian Wells. Po výhre nad Danielou Hantuchovou v 3. kole Australian Open pripustila, že by sa mohla vrátiť do Indian Wells.

slovakia

left justify in out

Naposledy hrala Serena Williamsová na kalifornskom turnaji v roku 2001, keď ho vyhrala. Vo finále s Kim Clijstersovou však fanúšikovia vtedy devätnásťročnú tenistku vypískali, keďže do boja o titul postúpila bez boja. V semifinále jej totiž súboj tesne pred začiatkom vzdala jej sestra Venus. Špekulovalo sa o tom, že o tom rozhodol otec Richard Williams. Ten po finále tvrdil, že z hľadiska počul aj rasistické nadávky a jeho rodina od tej doby v Indian Wells chýbala. 

"Pred pár dňami som videla film o Nelsonovi Mandelovi. Úžasný človek. Bola to pre mňa pocta, že som sa s ním mohla stretnúť a spoznať jeho životný príbeh. Premýšľala som preto aj o účasti v Indian Wells, ale zatiaľ ešte neviem. Momentálne sa sústreďujem na Australian Open," povedala Serena Williamsová. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies