Serena považuje Tarpiščevove urážky za sexistické a rasistické

NETKY.SK • 19 Október 2014, 10:28 • 2 min
Serena považuje Tarpiščevove urážky za sexistické a rasistické

SINGAPUR - Za veľmi necitlivé, extrémne sexistické a zároveň rasistické považuje Serena poznámky prezidenta Ruskej tenisovej federácie (FTR) Šamiľa Tarpiščeva v televíznom vystúpení, v ktorom ju spoločne so sestrou Venus označil za "bratov Williamsovcov".

slovakia

left justify in out

Tenisová asociácia žien (WTA) mu okamžite naparila najvyššiu možnú pokutu 25 000 USD a suspendovala ho na jeden rok z akéhokoľvek diania pod svojou agendou. Okrem toho bude žiadať, aby Tarpiščev mal na rok zmrazený výkon funkcie šéfa októbrového halového hardového spoločného turnaja WTA žien a ATP mužov Kremeľský pohár v Moskve. "Myslím si, že WTA odviedla skvelú prácu prijatím týchto okamžitých opatrení," poznamenala 33-ročná svetová jednotka Serena Williamsová.

 

V stanovisku FTR Tarpiščev poprel akýkoľvek zlý úmysel a tvrdí, že jeho vyjadrenia boli vytrhnuté z kontextu: "Nechcel som nikoho uraziť. Je mi ľúto, že tento žart vzbudil toľko rozruchu." Rus je členom Medzinárodného olympijského výboru (MOV) a vo svojom odvetví aj kapitánom daviscupovej reprezentácie. Najvyšší post vo fedcupovom realizačnom tíme prepustil pred touto sezónou Anastasii Myskinovej. 



twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Redakcia Netky
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies