Senickí colníci zaistili cigarety, ktoré sa mohli predávať len do konca februára

NETKY.SK • 8 Marec 2017, 10:56 • 2 min
Senickí colníci zaistili cigarety, ktoré sa mohli predávať len do konca februára

TRNAVA/PIEŠŤANY – Colníci zo Senice počas kontroly zameranej na dodržiavanie daňových predpisov zaistili obchodníkovi z obce v Piešťanskom okrese cigarety, ktorých dopredaj zákon umožňoval len do konca februára tohto roka.

slovakia

left justify in out

Počas výkonu daňového dozoru v novinovom stánku colníci zistili, že majiteľ ponúka na predaj cigarety označené kontrolnou známkou s platnosťou sadzby dane označenou písmenom E, ktorých dopredaj bol možný len do 28. februára 2017. Keďže takéto spotrebiteľské balenia cigariet sa považujú za neoznačené v súlade so zákonom o spotrebnej dani z tabakových výrobkov colníci majiteľovi tieto cigarety zaistili.

Finančná správa podľa hovorcu Colného úradu Trnava Jozefa Belana v tejto súvislosti upozorňuje obchodníkov, že po 28. februári už dopredaj cigariet označených kontrolnou známkou s písmenom E nie je možný. „V prípade, že obchodníci nepredali takto označené cigarety do tohto dátumu, majú povinnosť do 15. marca 2017 oznámiť miestne príslušnému colnému úradu množstvo takto označených spotrebiteľských balení cigariet a zároveň v tejto lehote požiadať miestne príslušný colný úrad o ich zničenie,“ dodal Belan.




twiterfacebooklinkedinwhatsapp

Za Netky.sk
Roman Kalina
Netky
LETNÉ PRÁZDNINY O
00 DNÍ 00 HODÍN 00 MINÚT 00 SEKÚND
logo
Copyright © 2023 PetsoftMedia Inc.
Všetky práva sú vyhradené. Publikovanie alebo ďalšie šírenie správ, fotografií a video správ zo zdrojov TASR, SITA, taktiež z vlastnej autorskej tvorby, je bez predchádzajúceho písomného súhlasu porušením autorského zákona

Pre používanie spravodajstva Netky.sk je potrebné povoliť cookies